TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'ya dev müze kompleksi

Adana’da Milli Mensucat Fabrikasının bulunduğu 68 bin 530 metrekarelik alanda dev bir müze kompleksi oluşturulması için çalışmalar başladı. Yeni Arkeoloji Müzesinin yanı sıra, Kent, Sanayi, Etnografya ve Tarım Müzelerini de kapsayan dev kompleksin ihalesi önümüzdeki hafta yapılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2013 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2013 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana'ya dev müze kompleksi


  ADANA (İHA) - Adana’da Milli Mensucat Fabrikasının bulunduğu 68 bin 530 metrekarelik alanda dev bir müze kompleksi oluşturulması için çalışmalar başladı. Yeni Arkeoloji Müzesinin yanı sıra, Kent, Sanayi, Etnografya ve Tarım Müzelerini de kapsayan dev kompleksin ihalesi önümüzdeki hafta yapılıyor. 
  Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Hüseyin Avni Coş, yeni arkeoloji müzesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 3 milyon 385 bin TL. tutarındaki ilk ödeneğin gönderilmesinin ardından, bölgede rölöve, restitüsyon, restorasyon, mimari, statik, makine ve elektrik tesisatı, teşhir, tanzim, iç mimari çevre düzenleme, alt yapı ve sondaja dayalı zemin etütleri çalışmalarının tamamlandığını ve Milli Mensucat Fabrikası’nın bulunduğu alanda kurulacak olan Adana Yeni Arkeoloji Müzesi Binası inşaatı için, 11 Ekim 2013 tarihinde ihaleye çıkılacağını söyledi.
  Toplam 68 bin 530 metrekarelik alanda kurulacak olan müze kompleksinin, iki etapta tamamlanacağını kaydeden Vali Coş, birinci etap kapsamında, toplam 10 bin 400 metrekare kapalı alanlı eski ve yeni yapılardan oluşacak, Adana Yeni Arkeoloji Müzesi’nin yer alacağını belirtti.
  Vali Coş, ikinci etapta ise yaklaşık 28 bin metrekarelik kapalı alanda Kent Müzesi, Sanayi Müzesi, Etnografya Müzesi, Tarım Müzesi ile bunlarla ilişkili sosyal tesisler, konferans salonları, sinema salonu, kütüphane, kafeterya ve oyun alanları kurulacağını ifade etti.
  Adana Yeni Arkeoloji Müzesi yapımına yönelik keşif ve proje çalışmalarının tamamlanarak, sadece proje hazırlama işi için 1,5 milyon TL’den fazla ödenek kullanıldığını belirten Vali Coş, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızca ihaleye çıkılması için gerekli ödeneğin gönderilmesinin ardından, yeni müze kompleksinin yapım ihalesi 11 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecek. İhalenin tamamlanmasını müteakip, müze inşaatının 150 günlük bir süre içinde tamamlanmasını öngörüyoruz. Adana’mızın sahip olacağı Yeni Arkeoloji Müzesinde toplam 8 bin 790 metrekarelik sergileme alanlarında, mozaik ve tarihi eserlerimizi sergileme imkanı bulacağız. Adana’nın tarihi ve kültürel değerlerin korunması, tanıtılması hususunda çok önemli katkıları olacak, Türkiye’de benzeri olmayan eşsiz bir kültür ve sanat tesisi olan Adana Müze Kompleksi’nin İlimize kazandırılması konusundaki katkıları nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.
  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.