TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul sütüne veliler tepkili

Öğrenci velileri, okullarda dağıtılan sütün bozuk olduğunu ileri sürerek sütün tüketilmesine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2014 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2014 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Okul sütüne veliler tepkili

 Adnan AVUKA

MARDİN (İLKHABER) – Mardin’de bulunan Zinciriye İlköğretim Okulu'nda süt dağıtım törenine katılan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Milli Eğitim Müdürü Mevlük Kantoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Nurettin Özdener ve bazı daire müdürleri öğrencilere süt dağıtarak “Afyet olsun”dileğinde bulundular.

Ancak bazı öğrenciler ve öğrenci velileri sütü içmeme kararı aldıklarını söyledi. Vali Dr. Ahmet Cengiz bu karar üzerine, “Bu süt tertemiz; bakınız ben de sizlerle bir kutu içiyorum.” diyerek beraberindeki heyetle öğrencilere moral vermeye çalıştı.

Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kantoğlu ise yaptığı açıklamada , ”Mardin'de 2013-2014 eğitim öğretim yılının 2. dönemi başlaması ile haftanın 3 günü süt dağıtmaktayız. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ana okulu ve ilk öğretim okullarındaki öğrencilere süt dağıtılıyor. İl genelinde 78 bin 434 öğrenci sütten yararlanıyor. Velisinin izin vermediği ve programdan yararlanmayan öğrenci sayısı ise 10 bin 143 öğrencidir. Öğrencilerle ilgili tüm bilgiler e-okul sistemine günlük olarak işlenmektedir. Okul sütü bir haftalık en az 15 günlük dağıtılabilir. 200 ML.UHT sütleri Bakanlığımız tarafından analizleri yapılarak parti numaraları çerçevesinde öğrencilere dağıtılmaktadır. Okul sütü programını ilimizde üstlenen firmalar Aynes ve Yörükoğlu firmalarıdır. Dağıtımını ise Yavuz Lojistik yapmaktadır. Teslim alma işlemleri okul sütü komisyonu tarafından yapılmakta olup, veriler günlük olarak okul sütü meb.gov.tr sistemine işlenmektedir.” dedi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.