TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİŞ ÇÜRÜĞÜNÜ ÖNCEDEN BİLEN CİHAZ İCAT EDİLDİ

Ağız ve diş sağlığında çığır açacak ürünler CNR İDEX’te sergileniyor. Dişlerin çürümesini önceden tespit eden ‘Çürük Tarama Cihazı’ fuarda yoğun ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2014 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2014 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
DİŞ ÇÜRÜĞÜNÜ ÖNCEDEN BİLEN CİHAZ İCAT EDİLDİ

CNR İDEX’te yüzde yüz doğal maddeden oluşan ömür boyu düşmeyen dolgu ve diş çürüklerini önleyen krem de dikkat çeken ürünler arasında yer alıyor.

Hızla büyüyen ağız ve diş sağlığı endüstrisinin tek buluşma noktası olan CNR İDEX İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Ekipmanları Fuarı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. CNR EXPO Yeşilköy'de 06 Nisan tarihine kadar açık kalacak fuarda, dişlerde çürükleri önceden tespit eden teknolojiden ömür boyu ağızda kalan dolgu teknolojisine kadar birçok ürün sergileniyor. CNR Ekspo Fuarcılık tarafından organize edilen ve Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) iş birliğinde düzenlenen fuarda ‘Çürük Tarama Cihazı’ yoğun ilgi gördü. Röntgende görünmeyen çürükleri tespit ederek, erken teşhisi sağlayan cihaz, CNR İDEX Fuarı’nda ilk kez sergileniyor.

Öncü Dental firmasının standında sergilenen cihazın fiyatı 2 bin 500 Euro değerinde.  Firma yetkilisi Seçkin Uzunoğlu, cihaz ile ilgili şu bilgileri verdi: “Çürük tarama cihazı ile tek tek dişler taranıyor. Cihazın üzerindeki yazılım aracılığıyla dişlerle ilgili bilgiler bilgisayara yükleniyor ve hastanın dişlerindeki potansiyel çürükler tespit ediliyor.”

 

Çürükleri önleyen krem

CNR İDEX Fuarı’nda bir başka dikkat çeken ürün de ağız içi dengesini sağlayarak çürük oluşumunu önleyen su bazlı, şeker içermeyen tropikal bir krem olan Tooth Mousse. Diş fırçalama işleminin arkasından kullanılan krem, dişlerin çürümesini önlemesinin yanında dişleri beyazlatıyor. Krem, hamilelik döneminde hormonel değişikliklere bağlı oluşan çürüklerin de önüne geçiyor. Çocukluk çağı çürükleri veya başlangıç mine çürükleri tedavisinde de kullanılan krem, süt dişlerin korunmasında da tavsiye ediliyor.

400’ün üzerinde firmanın 1.000 marka ile katılım gösterdiği CNR İDEX Fuarı’nda ömür boyu düşmeyen dolgu malzemesi de ilgi çekti. Yüzde yüz doğal maddeden oluşan dolgu, bir süre sonra, uygulanan dişlerin rengini alıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.