TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

K.MARAŞ’TA KARADENİZ GECESİ

Kahramanmaraş’ta yaşayan Karadenizli vatandaşlar, düzenlenen dayanışma gecesinde bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2014 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2014 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
K.MARAŞ’TA KARADENİZ GECESİ

KAHRAMANMARAŞ (İHA) -   Liva Düğün salonunda düzenlenen 8. Dayanışma Gecesi, Trabzon, Rize, Samsun, Ordu, Artvinli olup Kahramanmaraş’ta yaşayan Karadenizlileri bir araya getirdi. Tulum ve kemençe seslerinin birbirine karıştığı gecede horon tepip, kolbastı oynayan Karadenizliler memleket özlemlerini giderip, gönüllerince eğlendi.

  Yöresel Sanatçı Onay Şahin’in de seslendirdiği şarkılarla Karadeniz esintileri sunduğu gecede keyif dolu dakikalar yaşayan Karadenizliler, gecenin sonunda da çekilişle çeşitli hediyeler kazandı. Etkinliği düzenleyen isimlerden KSÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Dilber, Karadenizliler gecesinin bu yıl 8’ncisini gerçekleştirdiklerini söyledi. Geçen yıl Reyhanlı saldırıları nedeniyle programı iptal ettiklerini anımsatan Dilber, şöyle konuştu:

  “Kahramanmaraş’taki Karadenizlileri bir araya getirmek, kaynaşmak ve kültürümüzü yaşatmak için bugün toplandık. Buradaki insanları yılda bir defada olsa buluşturup eğlenmesini sağlamaktan mutluyuz. Samsun, Ordu, Giresun, Artvin’e kadar bütün Karadeniz sahilinden olan insanlarımız bugün burada. Kemençelerle, tulumlarla, horonlarla güzel bir gece geçirdik. 500 kişilik bir davetli topluluğumuz var. Etkinliğimize katılıp, bizleri yalnız bırakmayan tüm Karadenizlilere teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.