TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

STK’lardan 1 Mayıs çağrısı

Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri “Emek, barış, özgürlük ve adalet için yaşasın 1 Mayıs” pankartı açarak Adanalıları 1 Mayıs’ta yapılacak etkinliklere davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2014 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2014 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
STK’lardan 1 Mayıs çağrısı

  





Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Türk İş, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Adana Tabip Odası üyeleri Adanalıları 1 Mayıs’ta yapılacak etkinliklere davet etti.

Öğlen saatlerinde İsmet İnönü Parkı’nda toplanan Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri “Emek, barış, özgürlük ve adalet için yaşasın 1 Mayıs” pankartı açtı. Ardından ise grup adına KESK Dönem Sözcüsü Tekin Müjde basın açıklamasını okudu. 1 Mayıs'ın işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu belirten Müjde, bu yıl Adana'da yapılacak etkinliklerin 1 Mayıs günü Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden başlayacağını belirterek vatandaşları katılıma davet etti.

Tekin Müjde, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülke taşeron cumhuriyetine dönüştürülürken, iş cinayetlerinde dünya liderliğini kaptırmayan bir ülkede emeği ile yaşamaya çalışıyorken, işçi sınıfının büyük bir bölümü sefalet ücretleri yüzünden borç batağında boğulmuşken, barınmadan ulaşıma eğitimden sağlığa her alanda piyasanın efendileri haklarımıza göz dikmişken, kentlerimiz yağmalanıyorken, örgütlenme hakkımız hukuk dışı yollarla gasp edilmeye çalışılıyorken ve bu hırsızlık düzeni şiddet ile zor ile hile ile hurda ile korunuyorken işçi sınıfının payına düşen meydanlara çıkmaktır. Emek, barış, özgürlük, adalet ve demokrasi için herkesi alanlara davet ediyoruz.”

Grup açıklamanın ardından 1 Mayıs’a davet bildirilerini çarşı genelinde dağıttı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.