TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’Lİ KADINLAR DÜNDEN DAHA İLERİDE

CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, kadın belediye meclis üyesi sayısının 10’a çıktığını vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2014 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2014 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP’Lİ KADINLAR DÜNDEN DAHA İLERİDE

ADANA (İLKHABER) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Kadın Kolları Başkanlığı, yoğun seçim programının ardından 14. Eşgüdüm Toplantısı’nda bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç’ın Türkiye ve Adana’daki yerel seçim sonuçlarını değerlendirdiği sunumuyla başlayan eşgüdüm toplantısına CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurlu Erkan, Karaisalı Belediye Başkan Adayı İlhan Şahin, Seyhan Belediye Meclis Üyesi Elif Uzun, CHP İl Kadın Kolları Yönetimi, Sarıçam, Seyhan, Yüreğir, İmamoğlu, Karataş, Yumurtalık, Karaisalı, Kozan, Pozantı, Saimbeyli ve Çukurova Kadın Kolları Başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin katıldı.
30 Mart 2014 yerel seçimlerini değerlendiren, CHP’nin Adana’daki belediye başkanlığı sayısını 3’e çıkarmasına rağmen yeterli oranda oy alamadığını vurgulayan Av. Rukiye Çinkılıç, 2009’da Adana’da meclislerde 3 kadın üyeyle temsil edilen CHP’de bu sayının Seyhan’da 4, Çukurova’da 4, Pozantı’da 1 ve Ceyhan’da 1 olmak üzere toplam 10’a çıkmasının sevindirici olduğunu söyledi.
CHP’li kadınların yılgınlığa meydan vermeden ülkesi, bölgesi ve yaşadığı kentine ve partisine katkı koymaya devam edeceğini dile getiren Av. Rukiye Çinkılıç, “Mücadelemizden taviz vermeyeceğiz. Partimizin ilk genel seçimlerde oy oranını artırması ve kadın temsil oranının artması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Gençlerin CHP çatısı altında daha çok siyaset üretme arzu ve isteğine dikkati çeken Av. Çinkılıç, “Gecesini gündüzüne katan, alanlarda çalışan, büyük emek veren tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Sevinçlerimizin çok, üzüntülerimizin az olmasını diliyorum” diye konuştu.
2011 genel seçimlerine bakıldığında CHP’nin bu seçimlerde daha fazla oy alması gerektiğini ancak yeterli oranda oy çıkmamasının nedenlerini araştıracaklarını ve bu yönde raporlar hazırlayarak hızlı bir çalışma temposuna gireceklerini vurgulayan Av. Çinkılıç, konuşmasını, “Damlayan su taşı deler, taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir” Latin Atasözü ile bitirdi.
Toplantıda daha sonra ilçe kadın kolları başkanları çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.