TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Engelsiz bir Adana için var mısınız?”

Çukurova Elektrik Endüstri Meslek Lisesi ile Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi “Ortopedik Engellilerin Mesleki Eğitimi” adlı bir proje hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2014 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2014 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Engelsiz bir Adana için var mısınız?”

“Engelsiz bir Adana için var mısınız?”

 

 

Halil İbrahim UĞUR

 

 

ADANA-(İLKHABER) “Ortopedik Engellilerin Mesleki Eğitimi” projesi kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi Başkanı Halis Kassap, Çukurova Elektrik Endüstri Meslek Lisesi yetkilileri ve Proje Sorumlusu Süleyman Arı ile birlikte Almanya’da gitti. Almanya’daki engellilerin yaşamını yerinde incelediklerini belirten Başkan Kassap, Adana’yı engelsiz hale getirmek için yerel yöneticilere çağrıda bulundu.

 

 

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi ile Çukurova Elektrik Endüstri Meslek Lisesi yetkilileri, “Ortopedik Engellilerin Mesleki Eğitimi” adlı bir proje hazırladı. Proje kapsamında, Proje Sorumlusu Süleyman Arı, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi Başkanı Halis Kassap ile birlikte toplam 12 kişi engellilerin sorunlarını yerinde görmek ve incelemek üzere Almanya’ya gitti.

 

“ALMANYA’DA 3 ŞEHİRDE İNCELEME YAPTIK”

Almanya’da Cuxhargen, Hamburg ve Bremen olmak üzere 3 şehirde engellilerin yaşamına ilişkin bir dizi inceleme ve değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Halis Kassap, “Almanya’da yaşayan engellilerin aldıkları mesleki eğitim ve sonrasında istihdam edilmeleri ile birlikte kendilerini güvende hissettiklerini gördük. Oradaki engelliler devletin ve halkın kendilerine her türlü imkanı sağladığı için hiç kimseden yardım almadan hayatlarını idame edebiliyorlar.” dedi.

 

“ALMANYA’DA GÖRDÜKLERİMİZİ ADANA’DA YAPMAK İSTİYORUZ”

Proje kapsamında Almanya’da gördüklerini Adana’ya getirmek istediklerini belirten Başkan Halis Kassap, “Bu proje kapsamında gördüklerimizi Adana’daki belediyeler ile oturup konuşup paylaşacağız. Mesela Cuxhargen’de yerel yönetimler nezaretinde olan bir fabrikaya gittik. Burada sadece engelliyor çalışıyor ve istihdam ediliyor. O fabrikada 180 tane engelli insan hem çalıştırıyor hem de aynı zamanda rehabilite ediliyor. Yaptıkları ahşap aksesuar, biblo, tablo ve çeşitli aksesuarlar ile hem özgüvenlerini hem de kendi paralarını kazanıyorlar.” diye konuştu.

 

“BU PROJELERİ YEREL YÖNETİCİLERİMİZE AKTARACAĞIM”

Bu gibi projeleri Adana’daki yerel yöneticilerin de hayata geçirebileceğine dikkat çeken Başkan Kassap, yerel yöneticileri tek tek ziyaret ederek bu projeleri anlatacağını söyledi. Almanya’da engelliler için özel yapılan ve hayata geçirilen projelerin Adana’da da hayat bulması için elinden geleni yapacağını belirten Başkan Kassap, “Şunu özellikle söylemek istiyorum, Almanya’da gezdiğim yerlerin tamamen engelsiz şehir olduğunu gördük. Yani orda yaşayan engellilerin erişebilirlik ve ulaşılabilirlik olarak hiç kimseden yardım almaksızın hayatlarını idame ettiğini gördük. Evet biz Adana’da yaşayan yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları olarak var mısınız hep birlikte el ele vererek engelsiz bir Adana’yı beraberce inşa edelim?” dedi.

 

“HAYATI PAYLAMAK İÇİN ENGEL YOK”

Engelsiz bir Adana ile sadece engelli insanları değil aynı zamanda dezavantajlı insanların da yaşamlarının kolaylaşacağına dikkat çeken Başkan Halis Kassap, “Bugün yaşlı amca ve teyzelerimiz, hamile bayanlar, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve engellilerimiz dezavantajlı olan kişilerdir. Hadi gelin hep birlikte bu insanların engelini ortadan kaldıralım. Çünkü hayatı paylamak için engel yoktur.” şeklinde konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.