TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tepki için bordro yaktılar

KESK üyeleri maaş bordrolarını "ekonomik ve sosyal sorunlarının belgesi" olduğunu savunarak ateşe verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2014 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2014 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tepki için bordro yaktılar

Tepki için bordro yaktılar

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu üyeleri bordo yakma eylemi yaptı.

İsmet İnönü Parkı’nda toplanan KESK üyeleri, yeni sendikal düzenleme ile 2,5 milyon kamu çalışanı ve 1,9 milyon emeklinin iradesinin, yandaş konfederasyona sunulduğunu gerekçe göstererek yanlarında getirdikleri maaş bordolarını yaktı. Burada grup adına Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Tekin Müjde, basın açıklaması yaptı. Müjde, siyasi iktidarın, emekçileri kandırmaya çalıştığını ileri sürdü. Maaşlara yapılan 123 liralık artışın, enflasyon rakamlarıyla buharlaştığına dikkat çeken Müjde, “Kamu emekçilerinin yıllardır yaşadığı yoksullaşma süreci, 2014'te artarak devam etmektedir. Kamu emekçilerinin gasp edilen gerçek bir toplu sözleşme hakkını kullanmaları ve herkese güvenceli iş, onurlu bir yaşam, insanca bir ücret için herkesi geleceğine sahip çıkmaya davet ediyoruz." dedi.

AĞIRLAŞAN EKONOMİK VE SOSYAL SORUNLARIN

Ellerindeki bordroların yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunların belgesi olduğunu söyleyen Müjde, “Duyulmayan sesimiz, yok sayılan taleplerimizdir. Bugün bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımız için kazanana dek mücadelemizi büyütmeye kararlı olduğumuzu göstermek için yakıyoruz. Kamu emekçileri, iradesi yok sayılarak iktidarın beklentilerine uygun biçimde yandaş konfederasyon tarafından imzalanan satış sözleşmesinin ürünü olan bu bordroları reddetmektedir. “ diye konuştu.

BORDROLARIMIZI YAKIYORUZ

Müjde sözlerini şöyle sürdürdü, “Yıllık resmi enflasyon Mart ayı itibariyle yüzde 7,70'e ulaşmış, halkın gerçek enflasyonu ise yüzde 20’yi aşmış durumdadır. 2014 yılında enflasyonun çift haneli rakamlara ulaşmasına kesin gözüyle bakılırken, maaşlara yapılan 123 TL'lik artış daha üç aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte buharlaşmıştır. Kamu emekçilerinin uzun yıllardır yaşadığı yoksullaşma süreci 2014 yılında artarak devam etmektedir. Bugün insanların özgür iradelerini ve demokrasinin en asgari gereği olan oy kullanma, seçme ve seçilme hakkına bile müdahalede bulunanların yandaş sendikalarla birlikte emeğimizi çalmalarına bir kez daha demokratik haklarımızı kullanarak bugün burada bordrolarımızı yakarak karşı çıkıyor, bize toplu sözleşme diye yutturmaya çalıştıkları satış sözleşmesini kabul etmediğimizi ilan ediyoruz.”

Daha sonra ise KESK üyeleri maaş bordrolarını "ekonomik ve sosyal sorunlarının belgesi" olduğunu savunarak yaktı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.