TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av sezonu kapandı, balık fiyatları artıyor

Balıkçılar, sezonun sona ermesi ile kültür balıkları fiyatlarında bir değişikliğin olmayacağını ancak doğal balıkların fiyatlarının yüzde 15 ila 20 oranında artacağını söylediler.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2014 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2014 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Av sezonu kapandı,  balık fiyatları artıyor

Av sezonu kapandı,

balık fiyatları artıyor

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER) Denizlerde avcılık yapan balıkçılar için 1 Eylül 2013 tarihinde başlayan av sezonu 15 Nisan itibari ile sona erdi. Av sezonunun kapanması ile birlikte gözler balıkçı tezgahlarına yöneldi. Balıkçılar sezonun sona ermesi ile kültür balıkları fiyatlarında bir değişikliğin olmayacağını ancak doğal balıkların fiyatlarının yüzde 15 ila 20 oranında artacağını söylediler.

Adana’da 32 yıldır balıkçılık yapan Muhsin Balıkçı, şuan piyasanın normal seyrinde devam ettiğini söyledi. Ayın 15 itibari ile sezonun kapandığını dile getiren Balıkçı, sezonun kapanmasının balık fiyatlarına da yansıyacağını söyledi. Balıkçı, fiyatlarında artış yaşanacak balıklarının doğal balıklar olduğunu işaret ederek, “Üretim ve kültür balıklarında fazla fiyat farkı olmaz. Ama doğal balıklarda fiyat farkı katlar. Bu dönem yüzde 15 ile yüzde 20 arasında fiyatlarda bir artış yaşanabilecektir” dedi.

SICAKLIK DA ETKİ ETTİ

Bu yıl havaların sıcak gitmesi nedeni ile doğal balıklarda sıkıntılı bir süreç yaşandığını belirten Balıkçı, “Yasaktan dolayı da sıkıntı devam edecek. Balık aslında arz talep kurallarına bağlı. Eğer bu dönemde arz talep fazla olursa bu haliyle fiyatlara da yansıyacaktır.” ifadelerini kullandı.

YASAĞI DELMEK İSTEYEBİLİRLER

Yasak süresince bu yasağı delmek isteyeceklerin olabileceğine dikkat çeken Balıkçı, “Denizlerin verimliliği açısından bu gibi konular acil gerekli denetimler yapılmalı. Bu konuda sahip güvenliğe de büyük görevler düşüyor. İl ve İlçe tarım müdürlükleri, su ürünlerine çok büyük işler düşüyor. Yasak boyunca denetimler aralıksız yapılmalıdır. “ diye konuştu.

DALYANLARA, DENİZLERE SAHİP ÇIKALIM

Adana’nın birçok ilçesinde bulunan dalyanlara ve denizlere sahip çıkılması gerektiğini savunan Balıkçı, eğer sahip çıkılmaz ve yasak zamanı avlanma devam ederse bunun balıkçılığa tamamen zarar vereceğini kaydetti. Balıkçı, Balıkçılık sektörünün seneden seneye zaten eridiğini söyleyen Balıkçı, kaçak avcılığın mutlaka önüne geçilmesini istedi.

FİYAT ARTIŞI TEZGAHLARA YANSIDI

Balıkçı 15 Nisan itibari ile tezgahlardaki fiyatları şu şekilde sıraladı; Hamsi 4 ila 5 TL, Levrek 13 ila 18 TL, Çupra 12 ila 15 TL, Barbun 35 ila 40 TL, Tekir Barbunu 15 ila 20 TL, Karides 30 ila 60 TL arasında, İstavrit 7, Gümüş 15, Kefal 15, Kolyoz 7, Lagos 60, Mercan 20 TL’den satılıyor. Yasağın başladığı gün fiyat artışının tezgahlara yansıdığı ifade ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.