TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KARALAR: "ESNAFIMIZ, KÜÇÜK İŞLETMEMİZ KALMADI"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye'de KOBİ'lerin özenle korunması gerektiğini belirterek, "Esnafımız, küçük ve orta ölçekli yatırımcımız kalmadı" dedi. Başkan Karalar, Toyota Türkiye CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Ali Haydar Bozkurt ile Şinasi Efendi Caddesi'nde Efdal Akdoğan'a ait olan “Efdal Boutique” adlı mağazanın açılışına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2014 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2014 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
KARALAR: "ESNAFIMIZ, KÜÇÜK İŞLETMEMİZ KALMADI"

ADANA (İHA) - Törende konuşan Karalar, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik yapıda girişimci olmanın cesaret gerektirdiğini ifade ederek, kendisinin de tekstilcilik geçmişi olduğundan, tekstil ürünleri satan bir mağazanın açılışını yapmaktan duygulandığını söyledi. Bu tip işletmeleri çok ciddiye almak gerektiğinin altını çizen Karalar, Türkiye'nin en büyük probleminin işsizlik olduğunu ve bir devletin, sadece bir insana istihdam sağlayabilmek için 100 bin dolar harcamasının gerektiğini vurguladı.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) en az 3-4 kişi çalıştırdığını belirten Karalar, her bir KOBİ'nin devleti en az 300-400 bin dolar masraftan kurtardığını ve vergi verdiklerini kaydetti.
Türkiye'de orta direk diye tabir edilen esnaf kesiminin özenle korunmadığına dikkat çeken Karalar, “Aslında Türkiye'de ekonominin kötü gitmesinin nedenlerinden bir tanesi bu. Esnafımız, küçük ve orta ölçekli yatırımcımız kalmadı. Oysa küçük ve orta ölçekli işletmeler işsizliği çözen ya da çözümünde çok katkılar koyan müesseseler grubudur" dedi.
Toyota Türkiye CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt ise, mağazanın dizaynı ile içerisindeki kıyafet, çanta ve aksesuarların şıklığına vurgu yaptı.
Kokteyl ve müzik ziyafetinin sunulduğu açılışa çok sayıda davetli katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.