TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ARTI EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ ÇETİN’İ ZİYARET ETTİ

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler, engelli bireye sahip insanların genelde hayata bıkkın, bitkin ve çözümsüz baktıklarını, oysa pencereden dışarı bakıldığında yaşamın güzel ve dışarıda bahar olduğunu görmelerini sağlıyoruz dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ARTI EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ ÇETİN’İ ZİYARET ETTİ

ADANA (GÜNLÜK) Beraberindeki dernek üyeleri Esin Parlak, Yasemin Batman ve Meryem İnan ile birlikte Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ziyaret ederek hem hayırlayıp hem de dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler, “Bizler engelli bireyin eğitimini destekleyen, eğitim veren, engellinin yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan bir derneğiz. Engellilerin daha rahat yaşayabileceği alanları organize etmek adına destek veriyoruz. Engelli bireye sahip insanların genelde hayatta bıkkın, bitkin ve çözümsüz ortamlarda yaşadıklarından pencereden dışarı baktığında yaşamın daha güzel olduğunu, dışarıda bahar olduğunu anlatıyoruz. Üyelerimizin çoğunun da engelli yakını olduğu için ailelere daha rahat destek verebiliyoruz. Ortak sorunlarımızı kurumsal bir kimlik altında çözüme ulaştırabilmek, bireysel çalışmalardan çok daha etkin oluyor. Artı Eğitim Gönüllüleri bir yardım derneği değildir. Tam tersi insanlara eğitim veren, yaşam kalitesini yükselten, sosyal ve psikolojik alanlarda destek veren bir kurumdur. Biz istiyoruz ki engelli çocuğu veya yakınları olanlar bizlere ulaşarak gerekli uzman kadromuzdan fevkalade yararlanabilsinler. Sorunlar bizlere iletildiğinde köklü çözüm için ilgili birimlere yönlendirebiliyoruz. Sorunların çözümünü takip ediyoruz. Sorun çözülemeyecek bir noktada ise bir sınıf yukarı atlayarak müdürlükler bazında araştırma yapıyoruz baktık o da olmuyor bakanlıklar bazında yazışmalar yaparak sorunu çözmeye çalışıyoruz” dedi.

 

2.YIL ETKİNLİKLERİNE DAVET

Ülkemizde engelsiz kent, engelsiz ilçelerin bulunduğunu ama son derece yetersiz olduğunu da dile getiren Sürenler, ilçeler bazında belediyelerin kendilerini düşen görevi severek yapmaları gerektiğini belirtip 22 Nisan 2014 Salı Günü Altın Oran’da gerçekleştirilecek Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin kuruluşunun 2. yılı etkinliklerine davet etti.

 

ÇETİN, ERİŞİLEBİLİRLİK HAYATA HIZLA GEÇİRİLMELİDİR

Her konuda destek olacağını ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “

Engelli vatandaşların ülke nüfusunun büyük bir çoğunluğunu oluşturmasına karşın ülkede engelli vatandaşların refahının sağlanması ve farkındalık yaratılması geç kalınmış bir durumdur. Erişilebilirliğin hızla düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi zaten gereklidir. Geç kalınmışlık problem değildir. Biz bundan sonra sorunların çözümü konusunda elimizden geleni yapacağız”

 

BARIŞIK, GAYRETİNİZDEN DOLAYI ELİNİZ ÖPÜLÜR

Bu arada başkan Soner Çetin’i ziyarete gelen TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, başkan Didem Sürenlerin engelli birey ve ailelerin eğitilmesi konularına vakıf olması nedeniyle şu sözleri sarf etti; “Engelli insanların topluma kazandırılmalarına, kendilerini değerli hissetmelerine sebep olan bu çalışmalarınızdan dolayı hepinizin eli öpülür. Sizleri tanıdığım için çok mutlu oldum. İyi ki varsınız. Engelli vatandaşlarımız için gösterdiğiniz gayreti ayrıca kutluyorum. Bu konuda bizlere düşen görevi seve seve yerine getirmeye hazırım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.