TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOHAYKO: YENİ ÇERNOBİLLER YAŞANMASIN

Rosatom Şirketi’nin Mersin Akkuyu’da kurmayı planladığı nükleer santral ile ilgili 3.kez ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) raporunun Çevre Bakanlığına sunulması konusun da kamuoyuna açıklama yapan DOHAYKO (Doğayı ve Hayvanları Koruma Yaşatma Derneği ) Başkanı Metin Yıldırım; “Çevre Bakanlığı; doğanın ve insan sağlığının, gelecek kuşakların felaketi olabileceğini düşündüğümüz bu girişime izin vermemelidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
DOHAYKO: YENİ ÇERNOBİLLER YAŞANMASIN

ADANA (İLKHABER) Rosatom Şirketi’nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu almadan inşaatla ilgili faaliyetlere başladığının bilirkişi raporuyla tespit edildiğini ve bunun mevzuatlara uygun olmadığını belirten Metin Yıldırım; Çevre Bakanı İdris Güllüce’ye ÇED raporuna onay verilmemesi konusun da çağrıda bulundu.

Akdeniz foku ve caretta caretta nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Santralin kullandığı soğutma suyunun Akdeniz'de su sıcaklığının artmasına neden olacağını, ekolojik dengeyi altüst edip tüm deniz yaşamını tehdit edeceğini ve bunun sonucun da. Akdeniz foku ve caretta caretta neslinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirten DOHAYKO Başkanı Metin Yıldırım; böylesi hassas bir süreçte tüm STK lar ve bilim insanlarının tehlikenin farkında olması gerektiğini belirtti.

Nükleer Santraller Doğaya ve insana ciddi zararlar veriyor

Nükleer Santrallerden çıkacak radyoaktif atıkların çevreye ulaşımı; rüzgârın ve yağmurun yardımıyla atmosfere taşınmasının, bunun denizlere, göllere ve toprağa karışımının doğaya ve bitki örtüsüne zarar verdiğini ve sulara karışan radyo aktif maddelerin insan vücuduna ulaşımının sağlandığını ifade eden  Metin Yıldırım “Nükleer reaktörlerin çalışması sırasında atık olarak ortaya çıkan Plütonyum’un üst düzeyde zehirli ve kanser yapıcı olduğunu” ifade etti.

Çernobil gibi büyük bir felaketin sorumlusu olan Rosatom şirketinin, nükleer santral kurulmadan ve henüz izinleri tamamlamadan arazi düzeltme çalışmalarına başlamasının da,  hukuksuz bir girişim olduğunu söyleyen Metin Yıldırım, DOHAYKO olarak bu konuda gereken girişim ve çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.