TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YÖRESEL YEMEKLER YARIŞTI

Turizm Haftası kutlamaları kapsamında Adana Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Adana Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı (KÜSAV) ile Turizm Derneği organizasyonunda yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
YÖRESEL YEMEKLER YARIŞTI

ADANA (İHA) - Çukurova bölgesine ait yemek kültürünü yaşatmak, kaybolmaya yüz tutmuş otantik mutfak kültürünü canlandırmak, geleneksel mutfak varlığını koruyarak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen yarışma zeytinyağlılar, etli yemekler, hamur işleri ve börekler ile tatlılar ve pastalar olmak üzere dört kategoride gerçekleştirildi.
114 vatandaşın katıldığı yarışmanın jüri üyeliğini ise Adana Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı Başkanı Alper Tansel, Turizm Derneği Başkanı Gazanfer Şahin ile 5 yıldızlı otellerin baş aşçıları yaptı.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda 23 yarışmacının katıldığı zeytinyağlılar kategorisinde 'Kraliçe Parmağı Sarması' ile Münevver Efe, 49 yarışmacının katıldığı etli yemekler kategorisinde 'Lokman Hekim Çorbası' yemeği ile Fatma Özgüdoğru, 14 yarışmacının katıldığı hamur işleri-börekler kategorisinde 'Su Böreği' ile Mukaddes Azizoğlu, 28 yarışmacının katıldığı tatlılar-pastalar kategorisinde 'Karakuş Tatlısı' ile Kadriye Halis birinciliği elde etti.
Vali Hüseyin Avni Coş, yarışma sonunda katılımcılara Turizm Haftası kutlamalarına gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ederek, birinci olanlara tam, ikincilere yarım, üçüncülere ise çeyrek altın verdi.
Etkinlikte, tüm yarışmacılara Katılım Belgesi verilirken, Vali Yardımcısı Halis Arslan ise, yarışmaya sponsor olan kişi ve kuruluşlara teşekkür belgesi verdi.
Vali Coş da, Adana Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı Başkanı Alper Tansel’e Yöresel Yemek Yarışması'na gösterdiği özverili ve başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.