TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RESSAM YAVUZ KILIÇER, 7. KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI

Çukurova’nın bereketli topraklarında doğup büyüyen, lise öğretmeninin yönlendirmesiyle resim sanatına atılan ve uzun yıllardır da İstanbul Moda’da ki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Ressam Yavuz Kılıçer, Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde 7. Kişisel sergisini açtı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
RESSAM YAVUZ KILIÇER, 7. KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI

ADANA (İHA) - Ressam Yavuz Kılıçer’in imzasını taşıyan ve Adanalı sanatseverlerden yoğun ilgi görenkişisel resim sergisinin 22 Nisan 2014 Salı gününe kadar açık olacağı bildirildi.
Bugüne kadar İstanbul’da 4, Mersin'de 1, Adana’da ise bu hafta Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisinde açtığı 2. sergi ile birlikte 7 kişisel sergiye imza attığını belirten Kılıçer, “Ayrıca gerek yurt içinde gerek yurt dışında birçok karma sergide resimlerim yer aldı. Yurt içerisinde İstanbul, Çanakkale, Mersin, İzmir’de yurt dışında ise Portekiz ve Yunanistan’da da karma sergilere de katıldım” dedi.
Adana’da 2. kişisel sergini açmasında bu şehri çok sevmesinin ve çocukluk, gençlik yıllarının burada geçmesinin büyük etken olduğunu ifade eden Kılıçer, “Bu şehri seviyorum! Uzun zamandır burada sergi açmak istiyordum. Geçen sene ve bu hafta açtığım sergiyle birlikte Adana’da 2. kişisel sergimi sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Adanalılarda oldukça ilgi gösterdiler. Benim çocukluk ve gençlik çağım Adana’da geçti. Bu sergimde o yılları anlatan resimler yer alıyor. Örneğin eskiden Adana’da insanların birçoğu işe bisikletle gidip gelirlerdi. Burada da onu anlatan bir resmim yer alıyor. Bunu hep yapmak istemiştim ve yaptım” diye konuştu.

SOKAK MÜZİSYENLERİ SERGİSİ İSTANBUL’DA
Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde açtığı resim sergisinde günlük yaşamdan kesitlere yer verdiğini vurgulayan Kılıçer, “Burada belli bir kurgu yok. Bu sergimde günlük yaşamdan kesitlerin yanı sıra sokak müzisyenleri, gençlik ve biraz efsane yer alıyor. Bunların hepsinden örnekler görmek mümkün. Örneğin, efsane konu başlığı altında bir şahmeran resmim var. Bundan sonraki sergim İstanbul’da açılacak ve konusu sokak müzisyenleri olacaktır” ifadelerini kullandı.
Kendine özgü bir tekniği olduğunu kaydeden Kılıçer, “Ben figür çalışıyorum. Figürlerin sağlam olmasını istiyorum. Günümüz sanatına daha yatkınım. Peyzaj ve manzara gibi çizimler yapmıyorum. Çok fazla klasik ya da modern değil, biraz metafizikle orantılı resimler çiziyorum. Farklı bir tekniğim olduğuna inanıyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.