TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HEYET SURİYE KAMPINDA

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’ın konuğu olarak Şanlıurfa’ya gelen Fransa Ulusal Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Milletvekili ve Senatörleri AFAD Harran Konteynır Kent’ti ziyaret ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
HEYET SURİYE KAMPINDA

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA (İLKHABER) - 14 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı Harran Konteynır Kent’e Türkiye Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Kasım Gülpınar ile birlikte gelen Senatör Philipppe Madrelle, Senatör Leila Aichi, Senatör Gerard Larcher, Milletvekili Christophe Bouıllion, kamp hakkında Harran Kaymakamı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez’den detaylı brifing aldılar. Konteynır kentin hakkında merak ettikleri hususları Sönmez’e soran Fransız heyet daha sonra konteynır kenti gezdiler.

 

Suriyeli çocuklardan Teala Bedru Aleyna ilahisi.

 

Konteynır kentin içerisinde bulunan okula giden Fransız Heyet burada öğrencilerle tercüman aracılığı ile bir süre sohbet ettiler. Suriyeli öğrenciler, Fransız heyeti önce Suriye’ye özgü selamlama şekliyle karşıladılar, ardından da Teala Bedru Aleyna ilahisini hep bir ağızdan söyleyerek, Kutlu Doğum Haftası’nda Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’a olan sevgilerini dile getirdiler.

 

Konteynır kentte Türkçe ve çeşitli dallarda kurs gören Suriyeli mültecileri de ziyaret eden Fransız heyet, Suriyelilerin yaşamlarını sürdürdüğü konteynır evleri de incelediler. Fransız heyet, konteynır kentin adeta bir şehir haline geldiğini görerek,şaşkınlıklarını gizleyemediler. Suriyeli vatandaşlarla da bir süre görüşen Fransız heyet daha sonra konteynır kentten ayrılarak, kentin tarihi ve turistlik yerlerini gezdiler.

 

Gülpınar Şanlıurfa’yı tanıttı.

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’ın Şanlıurfa’yı tanıttığı gezide, Fransız heyet Göbeklitepe ve Amazon Kadınları Kraliçelerinin resim edildiği mozaiklere hayran kaldılar. Fransız heyet Göbeklitepe’de Göbeklitepe kazı ekibi başkanı KlausSchmidt'ten de bilgi aldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.