TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AĞLATAN MADALYA

Adana’da şehit yakınlarına düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyaları verildi. Tören sırasında şehit yakınları gözyaşlarına boğulurken şehit polis Tuncay Akyüz’ün babası Abdurrahman Nafiz Akyüz “Allah kahretsin artık terör son bulsun.” diyerek fenalık geçirdi. Şehit babasına ise tören alanında bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
AĞLATAN MADALYA

Halil İbrahim UĞUR

ADANA- (İLKHABER) Adana’da düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni ile şehit yakınlarına devlet madalyası ve plaket verildi. Düzenlenen törende şehit yakınları bir kez daha gözyaşlarına boğulurken, bir şehit babası fenalık geçirdi. Tören alanında baygınlık geçiren şehit babasına ise ilk müdahaleyi tören alanında bulanan sağlık ekipleri yaptı.

 

 

2933 Sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu’nun 2’inci maddesinin (b) bendi hükmü gereği, Bakanlar Kurulunun 2013/5094 – 5274 – 5313 sayılı kararları ile Devlet Övünç Madalyası ve Berat verilmesine hak kazanan şehit yakınlarına devlet madalyası verildi.

 

Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve ardından hep birlikte İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra slayt eşliğinde şehitlerimizin özgeçmişleri konurken bu sırada şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

 

“ARTIK TERÖR SON BULSUN”

Sıra şehit polis memuru Tuncay Akyüz’ün özgeçmişinin okunmasına geldiğinde ise babası Abdurrahman Nafiz Akyüz fenalık geçirdi. Acılı baba Akyüz, “Terörün Allah belasını versin. Artık terör son bulsun.” diye kanlı terör örgütüne lanet okurken bu sırada baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren baba Akyüz ise tören alanında bulunan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.

 

ŞEHİT YAKINLARINA MADALYALARI VERİLDİ

Şehitlerimizin kısa özgeçmişleri okunduktan sonra ise Bakanları Kurulu tarafından Devlet Övünç Madalyası ile ödüllendirilen Şehitlerin kanuni mirasçılarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını Adana Valisi Hüseyin Avni Coş verdi. Şehit yakınları tek tek yakından ilgilenen Vali Coş, daha sonra madalya ve beratlarını verdiği şehit yakınları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Vali Coş, “Ülkemizin  birlik ve beraberliği, Devletimizin bekası uğruna canlarını ve kanlarını feda etmekten çekinmeyen, aziz Şehit ve Gazilerimiz Bakanlar Kurulu tarafından Devlet Övünç Madalyası ile ödüllendirilmiştir.” dedi.

 

Törene katılan Şehit Jandarma Başçavuş Mehmet Çapar’ın eşi Zübeyde Çapar ise tören sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada gurur ve hüznü aynı anda yaşadıklarını söyledi. Tören sırasında çok duygulandıklarını belirten şehit eşi, “Eşimin adını duyunca çok gururlandım. Buraya oğlumuz ve ailemiz ile birlikte geldik. Gurur ve hüznü aynı anda yaşadık ve çok duygulandık. Ne söyleyeceğimi ve duygularımı nasıl anlatacağımı bilmiyorum.” diye konuştu.

 

Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, çok sayıda asker, polis ve şehit yakını katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.