TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇILGIN VELİ

Adana’da bir ilköğretim okulunda eşi görülmemiş bir olay yaşandı.İddialara göre, oyun oynarken arkadaşı tarafından yüzü çizilen anasınıfı öğrencisinin velisi, yine aynı sınıftaki anasınıfı öğrencisini okula gelerek darp etti. Minik öğrencinin darp edilmesine engel olmak isteyen bir kadın öğretmen ve okul görevlisi de veli tarafından darp edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÇILGIN VELİ

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Gözü dönmüş veli, anasınıfı öğrencisini ve ona engel olmak isteyen bir kadın öğretmen ile okul görevlisini darp etti.

 

Adana’nın Merkez Sarıçam İlçesi’nde bulunan TOKİ Evliya Çelebi İlköğretim okulunda olay meydana geldi. İddialara göre, anasınıfına giden 2 küçük çocuk oyun hamurlarıyla oynarken, bir anlık anlaşmazlık nedeni ile çocukların birinin yüzünde ufak bir çizik meydana geldi. Yüzünde çizik olan çocuğun velisi okula gelerek, çocuğunun yüzündeki çiziğe sebep olan küçük çocuğu okul bahçesinde darp etmeye başladı. Bu sırada okul bahçesinde bulunan İlknur Uçan adlı anasınıfı öğretmeni çocuğu veliden kurtarmak istedi. Ancak hızını alamayan veli öğretmeni ve o sırada okulda görevli bir kişiyi daha darp etti. Olayı görenler hemen 155 polis imdat hattını aradı. Bir türlü durdurulamayan gözü dönmüş veliyi olay yerine gelen polisler gözaltına alarak etkisiz hale getirdi.

 

DARP RAPORU ALDI

Olayın ardından Öğretmen İlknur Uçan, darp edildiğini ileri sürerek Balcalı Hastanesi’ne giderek burada darp edildiğine dair rapor aldı. Uçan, olayla ilgili konuşmak istemese de yinede bir velinin küçük bir çocuğa ve bir öğretmene saldırmasının doğru olmadığını korkulu gözlerle anlattı. Darp edilen öğretmeni eşinin yanına gelerek teselli verdi. Eşinin elini sıkı sıkı tutan Uçan’a daha sonra sendikalar sahip çıktı. Adana’da bulunan Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen üyesi Sendika Başkanları ve yöneticileri olayın gerçekleştiği okul önüne gelerek darp edilen meslektaşlarına geçmiş dolsun temennisinde bulundu. Eğitim Sendikaları daha sonra ise okul önünde eğitimcilere ve öğrencilere yapılan saldırıyı kınamak amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

SENDİKALARINDAN DESTEK

Eğitim sendikaları adına burada bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, öğretmen meslektaşlarına ve küçük öğrencilere yapılan saldırıyı kınayarak açıklamasına başladı. Son dönemde hizmeti baltalama çalışmalarının hızlandığını anlatan Köse, “Öğretmenlerimize ve öğrencilerine saldırı ve eğitimin sekteye uğratılması amacıyla yapılan saldırılarda artış gözlenmektedir. Okullarımızda güvenlik sorunu en üst düzeyde yaşamaktadır.  Bugüne kadar ülkemizin değişik bölgelerinde ve defalarca asayiş vakaları yaşanmış, fakat bunlara yönelik etkili tedbirlerin alınması için herhangi bir çalışma yapılmamıştır.” dedi.

GÜVENLİK KAMERASI YOK

Sendikalar olarak yaptıkları anket çalışmaları sonucunda okulların yüzde 54.8'inde özel güvenlik görevlisi ya da güvenlik kamerası bulunmadığını savunan Köse, okullara kaynak aktarılmadığını ileri sürdü. Yaşanan son şiddet olayının yetkililere ibret olmasını dileyen Köse, yaptıkları diğer bir ankette, öğretmenlerin, öğrencilerin yüzde 43'ünün okula gidiş gelişlerinde kesici alet taşıdığını belirttiklerini aktardı. Köse, öğrencilerin sağlıklı eğitimine, disiplin yönetmenliklerinin yetersiz kalmasının engel olduğunu vurguladı.

GÜVENLİK ZAFİYETİ

Okullarda yaşanan güvenlik zafiyeti konusunda gerekli tedbirlerin biran evvel alınmasını isteyen Köse, “Temenni diyoruz ki bu son vahim olay sorumlularda şuur uyanmasına vesile olur ve okullarımızda yaşanan güvenlik zafiyetlerinin giderilmesine yönelik tedbirler alınır. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere bütün yetkililer bundan sonra öğretmenlerimizin itibarını artırmaya dönük kendilerinden beklenen yaklaşımları ortaya koyar. Öğrencilerimizin daha sağlıklı bir eğitim ortamına sahip olması amacıyla, başta disiplin yönetmelikleri olmak üzere mevzuattaki eksikler giderilir." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından sendika temsilcileri sessizce okul önünden ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.