TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SICAK HAVA YOLDA

Adana’da son iki gündür bunaltan sıcaklar hafta sonu etkisini kaybedecek. Ancak önümüzdeki hafta ortasından itibaren sıcak hava etkisini daha da artıracak. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün yapmış olduğu tahinlere göre son iki gündür havadaki nem oranından dolayı bunaltan sıcak hava Pazar günü etkisini kaybedecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
SICAK HAVA YOLDA

Halil İbrahim UĞUR

ADANA (İLKHABER) - Adana’da son günlerde etkili olan bunaltıcı sıcaklar kısa bir ara verdikten sonra şiddetini daha artıracak. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre Adana’da Pazar günü etkisini kaybedecek olan bunaltıcı sıcaklar Perşembe gününden itibaren etkisini daha artıracak.

 

Adana’da son iki gündür etkili olan bunaltıcı sıcakların havadaki nem oranını yüksek olmasından kaynaklandığını belirten Meteoroloji 6. Bölge Müdürü Ahmet Kocaman, Adana’da rüzgarın güneyden kuzeye doğru yön değiştirmesi ile bunaltıcı sıcakların etkisini kaybedeceğini kaydetti.

 

“NEM VE HAVA SICAKLIĞI KISA SÜRELİ DÜŞECEK”

Adana’da hava sıcaklığının 25 dereceye kadar çıktığını belirten Ahmet Kocaman, “Adana’da hava sıcaklığı ile birlikte havadaki nem oranı da artış gösterdi. Adana’da Perşembe günü havadaki nem oranı yaklaşık yüzde 70’lere kadar çıktı. Nem oranı yükseldikçe sıcak hava insanları daha da bunalttı.” dedi.

 

“SICAKLIK 3 DERECE DÜŞECEK”

Cumartesi günü Adana’da hafif yağış beklediklerini belirten Ahmet Kocaman, “Adana’da Pazar günü rüzgar yönünü değiştirecek. Yani güneyden gelen rüzgar kuzeye çevrilecek. Rüzgarın yönü kuzeye dönünce havadaki nem oranı da düşecek. Ayrıca nem oranı haricinde hava sıcaklığı Pazar gününden itibaren 3-4 dereceye kadar düşecek.” diye konuştu.

 

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAĞIŞ BEKLEMİYORUZ”

Önümüzdeki hafta Adana’da yağış beklemediklerini belirten Ahmet Kocaman, hava sıcaklığının Çarşamba gününe kadar mevsim normallerinin seviyesinde olacağını söyledi. Perşembe gününden itibaren Adana’da hava sıcaklığının 28 dereceye kadar yükseleceğini belirten Ahmet Kocaman, Adana’yı önümüzdeki hafta daha sıcak günlerin beklediğini kaydetti.

 

NİSAN AYINDA BEKLENEN YAĞIŞ OLMADI

Adana’da uzun yıl ortalamasına göre metrekareye her yıl 91 kilogram yağış düştüğünü belirten meteoroloji kaynakları, bu yıl Adana’ya 18 Nisan’a kadar ortalama metrekareye 9,6 kilogram yağış düştü. Adana’da 3 merkezden alınan verilere göre ise, Nisan ayının ilk 18 gününde toplamda metrekareye Yüreğir’de 8,0, İncirlik’te 7,4 ve Şakirpaşa’da 13,4 yağış düştü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.