TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alay, Hami'nin kalbiyle yaşıyor

12 Nisan 2014 Cumartesi günü Hami İlkar’ın kalbi Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden gelen bir ekip tarafından alınarak ambulans helikopter ile Antalya’da kalp bekleyen başka bir hastaya nakledildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2014 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2014 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Alay, Hami'nin kalbiyle yaşıyor

Alay, Hami'nin kalbiyle yaşıyor

 

 

 

Mehmet ŞAHINCİLEROĞLU

MERSİN(İLKHABER) - Mersin’in Anamur İlçesi Akdeniz Caddesi’nde 1 Nisan 2014 Salı günü geçirdiği bir motosiklet kazası sonucu özel bir hastanede 11 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybederek 12 Nisan 2014 Cumartesi günü hayata gözlerini yuman 23 yaşındaki Hami İlkar’ın 5 organı ailesi tarafından vasiyeti dikkate alınarak bağışlanmıştı.

12 Nisan 2014 Cumartesi günü Hami İlkar’ın kalbi Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden gelen bir ekip tarafından alınarak ambulans helikopter ile Antalya’da kalp bekleyen başka bir hastaya nakledildi. konhaber.com’un haberine göre, Isparta’da özel bir firmada tekniker olarak çalışan 3 çocuk babası 42 yaşındaki Atilla Alay, yaklaşık 2 ay önce aşırı nefes darlığı ve yürümekte güçlük çekme şikayetiyle Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. İleri derece kalp yetmezliği teşhisi konulan Alay’a acil kalp nakli gerektiği belirtildi ve bu konuyla ilgilenen bir merkeze gitmesi önerildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gelen Alay’a, yapay kalp nakli ile bir süre hayatını sürdürebileceği anlatıldı. Alay, yapay kalp nakli için tedaviye alındı.

Bu sırada Anamur’da geçirdiği motosiklet kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Hami İlkar’ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. İlkar'ın test sonuçlarının uyması sonucu yapay kalp nakli olmayı bekleyen Alay, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Beyazıd, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, Prof. Dr. Cengiz Türkay ve Doç. Dr. Ozan Erbasan tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık 6 saat süren ameliyatta İlkar’ın kalbi, Alay’a başarıyla nakledildi.

Yapay kalp nakli olmayı beklerken donör ile yeniden hayata tutunan Alay, kalp naklinin çok sık yapılmadığını bildiği için hiç umutlanmadığını söyledi. Yapay kalp nakli için yattığı hastanede bir hafta içinde uygun donörün çıkmasından dolayı kendisini şanslı gören Alay, “Benim için bir mucize gerçekleşti, hala şoktayım. İnanmakta zorlanıyorum. Hayatını kaybeden genç için üzüldüm. Organlarını bağışlayan aileye teşekkür ediyorum.” dedi. Alay, ameliyattan sonra kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini ve sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. İlhan Gölbaşı ise hastanın kendilerine geldiğinde ciddi kalp yetmezliği şikâyeti bulunduğunu bildirdi. Kalbinin fonksiyonlarını yerine getirmemesi üzerine yapay kalp önerilen hastanın bunu kabul ettiğini belirten Gölbaşı, “Bir hafta içinde hastaya uygun donör çıktı, biz de değerlendirdik. Bu açıdan hastamız çok şanslı. 1 yıl ya da daha fazla süre kalp nakli için bekleyen hastalar var.” diye konuştu. Gölbaşı, donörün motosiklet kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki bir hastadan alındığına dikkati çekerek şöyle konuştu: “Kalp nakillerinde en fazla donör, motosiklet kazası sonucu meydana gelen ölüm olaylarından geliyor. Gençler, maalesef dikkatsiz şekilde motosiklet kullanıyor. Daha dikkatli olmalarını ve mümkün olduğu kadar motosikletten uzak durmalarını tavsiye ediyorum.”

Hastanın sağlık durumunun çok iyi olduğunu ifade eden Gölbaşı, hastayı kısa sürede taburcu etmeyi planladıklarını söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.