TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güler yüzlü olan kazanır

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği tarafından düzenlenen Tecrübe Paylaşım Programı''nın konuğu Şahin, başarıya giden yolu anlattı

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2014 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2014 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Güler yüzlü olan kazanır

    Güler yüzlü olan kazanır

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nin (AGİD) geleneksel olarak düzenlediği ‘Tecrübe Paylaşım Programı’nın Nisan ayı konuğu Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin oldu. Şahin toplantıda yaşadığı tecrübelerini dinleyicilerle paylaştı.

AGİD tarafından Shereton Otel’de düzenlenen ‘Tecrübe Paylaşım Programı’na Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, Bilal Uludağ, Adana Vali Yardımcılarından Azmi Yeşil, Seyfettin Alpat ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın başında bazı iş adamlarına plaket verildi. Ardından ise konuşmalar yerini aldı. AGİD Başkan Yardımcısı Cevdet Şeker, demokrasinin önemine vurgu yaptı. Yerel değerlerin ön plana çıkartılması gerektiğini söyleyen Şeker, “Yerel değerlerin ön plana çıkartılması demek, etnik, dinsel kentsel ve ideolojik ayrılıkların ön plana çıkartılması değil tam aksine beşeriyetin ortak arzuları doğrultusunda güç birliğine yönelik bir süreç olarak düşünülmelidir. Bunu başarabilmemiz durumunda ortak ideallerimize ulaşmamız mümkündür.  STK’lar ne kadar güçlüyse millet de o kadar güçlüdür” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, iş adamlarının kentte bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarının önemine değindi. Sözlü, “AGİD’in Adana’da böyle önemli bir tecrübeli iş adamlarını Avrupa kültürü alan, yatırımlarıyla ülke ekonomisine büyük dinamizim kazandıran ve ülkemizin milletimizin kalkınma notasında yüksek hedeflerle hizmet eden ama hakikaten milletimizin bir evladı olan işçi olarak gidip bulunduğumuz Avrupa’da  yeni kuşağın yada orta kuşağın bir iş adamı profili ile giden değerli iş adamımız Şahin Bey burada. Şahin beyi burada ağırlamak bir tecrübelerini dinlemek çok önemli” ifadelerini kullandı.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, geçmişten bugüne kadar kazandıkları tecrübelerini dinleyicilerle paylaştı. İnsanların hangi ürünü tercih ettiklerini bilmenin ticari hayattaki önemine değinen Şahin, ilk olarak küçük işlerle bu işlere başladığını ve insanların taleplerini zamanla anladıktan sonra, bu talepler doğrultusunda ticaret yaptığını ve kazandığını söyledi. Bir işletmede müşteri memnuniyetinin önemine de vurgu yapan Şahin, “Bunun içinde personellerin eğitilmesi gerekli. Gelen müşteriye her zaman güler yüzlü olunması ve hizmetin eksiksiz sunulması önemlidir. Buna uyulursa o işyeri mutlaka kazanacaktır. Zaten yabancıların bir ata sözü vardır bunlarla ilgili. Gülümseyen insan kazanır.” diye konuştu.

Şahin, başarının tesadüf olmadığını söyledi. Başarıyı insanın çalışarak kazanabileceğini dile getiren Şahin, “Tabi ki başarı insanların neyi istediğini bilerek o yönde ürünler geliştirerek sağlana da bilir. İnsanlar bir ürün istiyor siz bunu biliyorsunuz. Ancak üreteceğiniz zaman biri gelip bunu şöyle yapalım diyor. Ancak insanlar bunu öyle istemiyorlar diyoruz. İstedikleri gibi üretilmesi gerekli ki insanlar memnun kalıp ürünleri tüketmeye devam etsinler. Müşterilerin mutlu olması lazım.” ifadelerini kullandı.

Akılsız insan değil aklını kullanamayan insanın olduğunu savunan Şahin, daha sonra ise konuyla ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye bu soruyu yöneltti. Sözlü ile görüş alış verişinde bulunan Şahin, “Görülüyor ki Adana’nın en akıllısı başkanımızmış. Belediye başkanlığını kazanmış” şeklinde espiri yaptı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.