TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk: Demokratik özerklik inşaa etmeye çalışacağız

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Yerel yönetimlerin yerinde güçlendirilmesi ve demokratik özerk yapıların Türkiye'de oluşması Türkiye'nin demokratikleşmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi..

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2014 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2014 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türk: Demokratik özerklik  inşaa etmeye çalışacağız

Türk: Demokratik özerklik

inşaa etmeye çalışacağız

 

 

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) - Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Yerel yönetimlerin yerinde güçlendirilmesi ve demokratik özerk yapıların Türkiye'de oluşması Türkiye'nin demokratikleşmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi..

Mardin'de görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileri, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Türk ile Süryani Eş Başkan Februniye Akyol'u makamında ziyaret ederek seçildikleri yeni görevlerinden dolayı başarılar diledi.

 

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Türk ile Eş Başkan Februniye Akyol tarafından karşılanan yerel ve ulusal basının temsilcileri ziyaret sırasında BDP'nin son günlerde gündemden düşürmediği “Demokratik Özerklik” ile belediye başkanlıklarına seçilen eski milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konularıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

 

"TAŞINMAZLARIN İADESİ İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Mardin Büyükşehir belediyesini eski dönemlere ait 500 milyonluk borçla devraldıklarını ve özel idareye ait taşınmazların belediye yerine seçim öncesi hazineye devredildiğine işaret ederek tepki gösteren Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, bu konuda yeni bir düzenlemeye gidilmesi hususunda özellikle yerel basından yapacakları haberlerle destek beklediklerini belirterek, "Söz konusu halkın mallarıdır. Bu halkın mallarının tekrar halka iade edilmesi için gerekli bütün çabaların içerisinde olacak ve yasal yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz dedi.

 

Mardin gibi kültürlerin ve medeniyetlerin beşiği olarak anılan tarihi şehri hizmetlerle yeniden kalkındırmak için önemli ölçüde kaynağa ihtiyaç duyduklarını, belirten Türk, "Biz bir siyasi partiyiz. Partimizin görüşlerini ve seçim öncesi üzerinde çalışıp, halkımıza vaadettiğimiz hizmetleri gerçekleştirmek üzere buradayız. Demokratik özerklik Kürt halkının talebidir. Bu aslında partimizinde programındadır. Bunun inşası altyapısını oluşturma konusunda ortak çalışmalar yapacağız. Bu sadece Mardin'in meselesi değil, Kürdistan'ın Kürt halkının yerinde yönetim ilkesini esas alan bir yaklaşımıdır. Özellikle büyükşehirlerimizle bir araya geleceğiz, bunun altyapısının inşası konusunda çalışmalarımızı hep birlikte yapacağız."

 

"DEMOKRATİK ÖZERKLİK BÜTÜN HAKLAR İÇİN ÖNEMLİDİR"

Türkiye'de yerel yönetimlerin güçlü olduğu bir yapıya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Türk, Yerel yönetimi güçlü bir Türkiye oluştuğu taktirde, halkların özgür bir şekilde birlikte yaşayabileceklerine inandıklarının sözlerini ekledi. Türk sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkların inisiyatifinin olmadığı, farklı kültürlerin, kimliklerin yok sayıldığı bir Türkiye kendini kolay kolay toparlayamayacaktır. Özerklik sadece sadece Kürtler için değil, sadece süryaniler, araplar, ve diğer halklar için değil bütün Türkiye için önemli bir projedir. Özerklik yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, demokratik özerk yapıların Türkiye'de oluşması, Türkiye'nin demokratikleşmesine önemli katkılar sağlar. Bugün eğer Türkiye'de yerel iktidarlar oluşursa ve güçlü bir halk katılımıyla iktidarlar olursa artık Ergenekonvari ve buna benzer farklı yapılanmaların hiçbir önemi de kalmaz. 

 

"DÜN NE SÖYLEMİŞSEK BUGÜN DE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORUZ

Bir gazetecinin milletvekilliği döneminde kendisi hakkında açılan dava dosyalarının belediye başkanlığına seçilmesiyle birlikte TBMM tarafından Başbakanlığı tarafından işleme konulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderileceğinin hatırlatılması üzerine Ahmet Türk, "Bizi bekleyen dosyaların olduğunu biliyorduk. Sonuçta siyasetçiyiz. Siyasi düşüncelerimizi her zeminde ve her yerde dile getirdik, ondan dolayı davalar açıldı. Milletvekilliğimizin bitimiyle de bu davaların gündeme geleceğini biliyorduk. Sonuçta biz dün ne söylemişsek bugün de aynı şeyleri söyleyeceğiz. Davaların açılmış olması bizim için önemli değil. Bizler için önemli olan Türkiye'de demokrasiyi her zaman savunmaktır ve savunmaya da devam edeceğiz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.