TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlerin “Angarya” tepkisi

Eğitim Sen üyesi öğretmenler, eğitimde angarya çalışma uygulamalarına son verilmesini ve çalışma koşullarının düzeltilmesi istedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2014 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2014 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Öğretmenlerin “Angarya” tepkisi

p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 10); line-height: 115%; widows: 2; orphans: 2; }p.western { font-family: "Calibri",serif; font-size: 11pt; }p.cjk { font-family: "SimSun"; font-size: 11pt; }p.ctl { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; }

Eğitim Sen üyesi öğretmenler okulların stratejik planlarının, RİDEF, TEFBİS, İKS, ADEY, Alan taraması gibi angarya çalıştırma uygulamalarının belirgin bir şekilde yaygınlaştığını söyledi. Eğitim Sen Adana Şubesi üyeleri eğitimde angarya çalışmalara karşın okullarda topladıkları imzaları Milli Eğitim Bakanlığı’na posta yoluyla gönderdi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, eğitimde baskı ve yıldırma uygulamalarının her geçen gün artığını söyledi. Karagöz, “Okullarda tamamen bir dayatma şeklinde ortaya çıkan angarya çalıştırma uygulamaları nedeniyle eğitim emekçilerinin iş yüklerinin artması ve çalışma koşullarının ağırlaştırılması kabul edilemez bir durumdur.” dedi.


 

:::::::::::::::::

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Eğitim Sen Adana Şubesi üyeleri eğitimde angarya çalışmalara karşın okullarda topladıkları imzaları Milli Eğitim Bakanlığı’na posta yoluyla gönderdi.

Eğitim Sen Adana Şubesi üyesi bir gurup dün PTT Çarşı Şubesi önünde toplanarak, eğitimde angarya çalışma uygulamalarına son verilmesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesi amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Gurup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, eğitimde baskı ve yıldırma uygulamalarının her geçen gün artmakta olduğunu savundu. Okulların stratejik planlarının, RİDEF, TEFBİS, İKS, ADEY, Alan taraması gibi angarya çalıştırma uygulamalarının belirgin bir şekilde yaygınlaştığını dile getiren Karagöz, “Okullarda tamamen bir dayatma şeklinde ortaya çıkan angarya çalıştırma uygulamaları nedeniyle eğitim emekçilerinin iş yüklerinin artması ve çalışma koşullarının ağırlaştırılması kabul edilemez bir durumdur. Bu talepler doğrultusunda Eğitim Sen angarya çalıştırma uygulamalarına son verilmesi ve çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi için tüm ülkede başlattığı eylem etkinlikler kapsamında 14-21 Nisan tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığına iletilmek üzere işyerlerinde imza kampanyası başlatmıştı.” dedi. 

Karagöz, daha sonra imza kampanyasındaki taleplerinin yer aldığı ve okullarda imzalatılan dilekçeleri Milli Eğitim Bakanlığına gönderdi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.