TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öykünü yaz, markanı yarat

ATO Yönetim Kurulu Başkanvekili Halis Bayram, deniz, kum, güneş turizminin yerini heyecan, eğlence ve eğitim konseptinde bir turizm anlayışının aldığını belirtti ve bu niteliklerin tanıtılmasında en önemli faktörün, merak uyandırıcı, tanıtıcı öyküler üretmek olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2014 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2014 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Öykünü yaz, markanı yarat

 ADANA (İHA) -   ATO'nun kuruluşunun 120. yıldönümü sebebiyle, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, bir otelde “Adana Marka Konferansı: Turistlere Öyküler” başlıklı bir konferans düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Halis Bayram, deniz, kum, güneş turizminin yerini heyecan, eğlence ve eğitim konseptinde bir turizm anlayışının aldığını söyledi. Bu yönde bir turizm destinasyonunun başarılı olabilmesi için hem heyecan verici, hem eğlendirici hem de öğretici niteliklere sahip olmasını vurgulayan Bayram, bu niteliklerin, reklam tanıtım araçları ile hedef kitlelere çok etkileyici bir şekilde anlatması gerektiğini dile getirdi.
  Turizm destinasyonunun sahip olduğu heyecan verici, eğlendirici ve eğitici nitelikleri yine heyecan verici, eğitici ve bilgilendirici şekilde en iyi ifade edebilecek araçların başında, “öyküler” geldiğinin altını çizen Bayram, şöyle devam etti:   
  “Öyküler, merak uyandıran ve tüm turistlerin kolaylıkla dinlemeye adapte oldukları bir anlatı, bir iletişim aracı olduklarından, bir şehrin turizminin geliştirilmesinde, tanıtılmasında ve markalaşmasında etkili bir şekilde kullanılabilirler. Bugün gerçekleştirmekte olduğumuz Adana etkinliğimizin, öykülerin gücü, turizmdeki önemi ve markalaşmada kullanımı ile ilgili bilgi dağarcığımızı geliştireceğine inanıyorum.î
  Vali Yardımcısı Halis Arslan ile 1 haftadır yoğun olarak turizmle ilgili etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Her fırsatta Adana'da turizmin gelişmesi ve turizm yönündeki çalışmaların daha kalıcı hale getirilmesi için çabalar artarak devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Ömer Çelik'in de destekleriyle Adana bugüne kadar esirgenen, bugüne kadar şöyle veya böyle, almadığı turizmdeki belli değerleri fazlasıyla alacak. İnşallah hak ettiği yere, Antalya'yla yarışacak bir şekile gelecek. Bugünkü konferansın amacı da budur. Marka kent, turizmde Adana'nın 'Ben de varım' demesi için bu tür konferansları düzenliyoruz” diye konuştu.
  Konuşmaların ardından, Doç. Dr. Mustafa Copcu, Doç. Dr. Mehmet Cihan Yavuz ve Kerem Köfteoğlu, “öykülerin” sektör üzerindeki önemi ve etkileri üzerine konferanslar verdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.