TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçiyi tanıyan yasa istiyoruz

Dev Sağlık İş Sendikası üyeleri, sendika yasasının taşeron işçileri tanımasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2014 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2014 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İşçiyi tanıyan yasa istiyoruz

p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); widows: 2; orphans: 2; }

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Dev Sağlık İş Sendikası üyeleri Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi poliklinikleri önünde bir araya, sendika yasasının taşeron işçileri tanıması için basın açıklaması düzenledi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Dev Sağlık İş Çukurova Bölge Şube Başkanı Hüseyin Türkmen, 10 binden fazla taşeron sağlık işçisinin sağlık iş kolunda örgütlü bulunan Dev Sağlık-İş’e üyeliğinin sayılmadığını ileri sürdü. E-devlet üzerinden sendikaya üye olanların da sendikal haklarını kullanamadığını dile getiren Türkmen, ILO normlarına uyum ve sendikal özgürlükler vaadiyle yıllar süren bir bekleyişin ardından çıkarılan 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi kanununun taşeron işçilerini yok saydığını savundu.

Ekim 2012’de çıkarılan bu yasa ile işçilerin sendika üyeliklerinin SGK kayıtlarına göre tanımlandığına dikkat çeken Türkmen, taşeron şirketin işçilerin SGK kaydını sağlık iş kolu yerine inşaat, nakliye, turizm, gıda, genel hizmetler gibi alanlarda kendi isteğine göre yaptırdığını işaret etti. Dev Sağlık İş tarafından bu durumun hem fiili hem hukuki mücadelenin konusu yapıldığını söyleyen Türkmen, bu tavrın basit bir mevzuat ve uygulama sorunu olmadığının, emeklerinden geleceklerinden ve haklarından çalınmasına göz yummayacaklarının altını çizdi.

Türkmen, yaptıkları toplu sözleşme çağrılarına bahane bulup olumsuz yanıt veren hastane yönetimlerini uyardı ve 14 Mayıs’ta Dev Sağlık İş’in örgütlü olduğu tüm iş yerlerinde iş bırakacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.