TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Çocuklar istismar ediliyor"

CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, çocukların yaşamının iyi irdelenmesi gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2014 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2014 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
"Çocuklar istismar ediliyor"

p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); }p.western { font-family: "Cambria"; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: "Cambria"; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 10pt; }

ÇİĞDEM KARA

ADANAİ(LKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm dünya çocuklarına sağlık, barış, mutluluk ve huzur getirmesini diledi.

Dünyanın birçok bölgesinde süregelen savaşlar nedeniyle çocukların anne-babalarından ayrılmak zorunda kaldığını, binlerce çocuğun ailesinin katledildiğini anımsatan Av. Çinkılıç, savaş tamtamlığı yapanların çocukları hiçe sayarak hareket ettiğini vurguladı.

Türkiye'de binlerce ailenin yoksulluk başta olmak üzere çevre, ulaşım ve eğitim yetersizliği nedeniyle çocuklarına istediği gibi bir hayat yaşatamadığını kaydeden Av. Çinkılıç, ülkemizde çocuk istismarının da önüne geçilemediğini dile getirdi.

Türkiye'de her 10 çocuktan 2'sinin cinsel istismara uğradığını belirten Av. Çinkılıç, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olan bu bayramın çocuklar için bir dönüm noktası olmasını diledi.

Çocuklara karşı uygulanan şiddet ve cinsel istismarın ileriki yaşlarda ağır travmalara yol açtığını, ülkemizde kamuoyuna yansıyan olaylar dışında gizli kalan birçok istismarın da gerçekleştiğini dile getiren Av. Çinkılıç, "Çocuklarımız uğradıkları haksızlıklar, şiddet, dayak ve cinsel istismar nedeniyle başta eğitim olmak üzere hayatının her devresinde büyük bir eziklik ve travma yaşıyor. Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne imza atan Türkiye'de devleti oluşturan organların bu tür vakalarla özel olarak ilgilenmesi kaçınılmaz görünüyor. Çocuklarımızın yaşamlarını iyi irdelemediğimiz takdirde ülke olarak önü alınamayan bir trajediye doğru sürüklenmekle kalmaz, çocuklarımızın hayatının her döneminde suçluluk ve utangaçlık duyguları nedeniyle içe kapanık bir toplum oluşmasına neden oluruz" dedi.

Av. Çinkılıç, çocukların daha müreffeh bir Türkiye'de yaşamasını diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.