TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasta çocuklar moral buldu

Adana’da hasta çocuklar için, hastane içerisinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2014 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2014 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hasta çocuklar moral buldu

p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); widows: 2; orphans: 2; }

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile moral etkinliği düzenlendi.

 

Hastane Gönüllüleri Derneği tarafından Hipokrat Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte hastanenin farklı servislerinde tedavi gören çocuklar müzik eşliğinde halaylar çekti. Etkinlikte iki hasta çocuk gelin ve damat olarak belirlendi. Canlı müzik eşliğinde sözde düğün merasimi yapılarak halaylar çekildi. Damat olarak belirlenen Ethem Diyom ve gelin Ayşe Çapan salonda sandalyelere oturtuldu. Çocukların etrafından arkadaşları ve aileleri halaylar çekerek eğlendi.

 

ŞARKILAR EŞLİĞİNDE DANS

Hasta çocuklara palyaçolar balonlardan taçlar ve çeşitli figürler yaptı. Çalan şarkılara eşlik edip dans eden çocukların mutlulukları gözlerine yansıdı. Bazı çocuklar anne ve babasının yanından ayrılmazken bazıları palyaçoların balondan yaptıkları şapkaları taktı. Henüz 1 yaşlarında olan hasta çocuğu ile etkinliğe katılan bir anne ise buruk sevinç yaşadı. Oturduğu koltukta sürekli çocuğu ile ilgilenmek zorunda olan çaresiz anne, kutlamaları oturduğu yerden izlemek zorunda kaldı.


 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar için Hastane Toplantı Salonu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gerçekleşti. Etkinlikte küçük çocuklara moral vermek amaçlı sözde düğün merasimi de yapıldı.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri yurt genelinde kutlanmaya başlandı. Yapılan kutlamalar dün de Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde gerçekleşti. Bölge hastanesi olan ve ülkenin çeşitli yerlerinden çocuklarını çeşitli hastalıkları nedeni ile bu hastaneye getiren kişilere son dönemde Suriyeliler de katıldı. Hastane Gönüllüleri Derneği tarafından Hipokrat Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte hastanenin farklı servislerinde tedavi gören çocuklar müzik eşliğinde halaylar çekti. Palyaçoların eğlendirdiği çocuklara Rotary Anadolu Lisesi'nden gelen öğrenciler ve velileri de eşlik etti.

Burada iki hasta çocuk gelin ve damat olarak belirlendi. Canlı müzik eşliğinde sözde düğün merasimi yapılarak halaylar çekildi. Damat olarak belirlenen Ethem Diyom ve gelin Ayşe Çapan salonda sandalyelere oturtuldu. Çocukların etrafından arkadaşları ve aileleri halaylar çekerek eğlendi. Çocuklar için daha sonra ise dans müziği çalındı. Hasta çocuklara palyaçolar tarafından hediyeler verildi. Palyaçolar çocuklara balonlardan taçlar ve çeşitli figürler yaptı. Çalan şarkılara eşlik edip dans eden çocukların mutlulukları gözlerine yansıdı. Bazı çocuklar anne ve babasının yanından ayrılmazken bazıları palyaçoların balondan yaptıkları şapkaları taktı.

Etkinlikte konuşan Çukurova Hasta Gönüllüleri Derneği Başkanı Güngör Uysal, çocukların bayramını kutlayarak, "Bu, dünyada tek çocuk bayramıdır. Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kulandı. Eğlencenin yer yıl geleneksel olarak sürdürüldüğünü söyleyen Uysal, ameliyatta olan ve tedavileri bitmeyen çocukların eğlenceye katılamadığından ötürü her birini tek tek ziyaret edip çeşitli hediyeler vereceklerini belirtti. Doyasıya eğlenen çocuklar etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. Aileler ise hem kendilerinin hem de çocuklarının bu etkinlikle moral bulduklarını, yaşanan hastalıkları bir nebzede olsun unuttuklarını söyledi.

Henüz 1 yaşlarında olan hasta çocuğu ile etkinliğe katılan bir anne ise buruk sevinç yaşadı. Oturduğu koltukta sürekli çocuğu ile ilgilenmek zorunda olan çaresiz anne, kutlamaları oturduğu yerden izlemek zorunda kaldı.


 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.