TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lösemili çocuklar 23 Nisan etkinliğinde doyasıya eğlendi

Adana Acıbadem Hastanesi’nde tedavi gören lösemili çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2014 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2014 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Lösemili çocuklar 23 Nisan etkinliğinde doyasıya eğlendi

ADANA (İHA) -   Hastanenin toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe, hastaların yanı sıra aileleri de katıldı. Çukurova Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ‘Gönüllü Palyaçolar’ grubu ile birlikte çeşitli oyunlar oynayan lösemili çocuklar, mutluluktan adeta havaya uçtu. Çocuklar, etkinlik boyunca çeşitli müzikler eşliğinde dans ederek kurtlarını döktü. Etkinliğin sonunda kesilen pastanın ardından Acıbadem Hastanesi yetkilileri ve Gönüllü Palyaçolar çocuklara hediyeler dağıttı.
  Burada konuşan Acıbadem Hastanesi Uzman Psikolog Göksu Telmaç, etkinliğin çok güzel geçtiğini söyledi.
  Adana Acıbadem Hastanesi olarak hematoloji ve onkoloji hastası çocukların hem ruhsal, hem fiziksel yapılarına her zaman çok önem veren bir ekiple birlikte çalıştıklarını belirten Telmaç, çocukların iyileşmeleri için tüm ekibin elinden geleni yaptığını söyledi. Psikolog Göksu Telmaç, 23 Nisan nedeniyle hastanede yatan ve ayakta tedavi gören çocuklar için eğlenceli bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, “Hem animasyon ekibimiz, hem de tüm ekibimizle çocuklarımıza hediyeler hazırladık. Burada amacımız hem çocuklarımızın sağlığına psikolojik olarak katkıda bulunmak, hem de toplumsal anlamda kemik iliği donörlüğüne dikkat çekmek ve bu konuda insanların donörlük yapmasına daha motive yaklaşmasını, korkmadan, kaygılanmadan, bunun hiçbir sıkıntı olmayacağını, sadece çocukların hayatını kurtaracak bir adım olduğunu buradan belirterek toplumsal farkındalığı da artırmak istiyoruz. Tüm çocuklarımız hastalığını yenerek sağlığa kavuşsun, kansersiz bir yaşamla hayatlarına devam etsinler diliyoruz” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.