TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Coşkuyla kutladık

Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen 23 Nisan töreninde öğrenciler hazırladıkları birbirinden renkli gösterilerini sundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2014 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2014 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Coşkuyla kutladık

p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 10); line-height: 115%; widows: 2; orphans: 2; }p.western { font-family: "Calibri",serif; font-size: 11pt; }p.cjk { font-family: "SimSun"; font-size: 11pt; }p.ctl { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; }

 

Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde başlayan etkinlikler ilk olarak Valilik Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Ardından ise Valilik bahçesinden çıkan öğrenciler ve ardından protokol mensupları Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı. Törene öğrencilerin yanı sıra öğrenci velilerinin de katıldığı görüldü.

Uğur Mumcu Meydanı’ndaki tören alanına gelen Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse burada askeri araca binerek halkı selamladı. Selamlamanın ardından Protokol mensuplarına öğrenciler çiçek takdim etti.


 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Türkiye genelinde olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Adana’da da öğrenciler tarafından coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde başlayan törenler ilk olarak Adana Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk koyma töreni ile başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törene katılanlar Uğur Mumcu Meydanı’nda hazırlanan tören alanına kadar yürüyüş düzenledi. Törenlerde bu yıl ilkler yaşandı. Yıllardır Atatürk park’ındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan törenler bu yıl Valilik bahçesinde start aldı. Her zaman yürüyüş kortejinin en ön saflarında yürüyen protokol mensuplarının da bu kez güvenlik nedeni ile öğrencilerin arkasından yürüdükleri görüldü.

ÇOCUKLARI VE VELİLERİ SELAMLADILAR

Uğur Mumcu Meydanı’ndaki tören alanına gelen Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse burada askeri araca binerek halkı selamladı. Selamlamanın ardından Protokol mensuplarına öğrenciler çiçek takdim etti. Ardından ise günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Gelen, bugün 23 Nisan coşkusunun Adana’da yaşandığını söyledi. Konuşmanın ardından öğrenciler 23 Nisan konulu şiirler okudu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Coş tarafından verildi.

YUMURTALI ISPANAK ADLI GÖSTERİ

Seyhan Akdeniz Anaokulu öğrencileri yumurtalı ıspanak adlı gösterini sundu. Minik öğrenciler müzik eşliğinde hem oynadı hem de ıspanak yemeği tarifi verilen oyunlarını gerçekleştirdi. Ardından ise yine öğrenciler birbirinden farklı figürleri içeren yöresel oyunlarını sergiledi. Öğrenciler ve velileri Türk Bayrakları ile alanı doldurdu. Coşkulu kutlamamaya elinde Türk Bayrağı taşıyan ve bir elektrik trafosunun üzerinde yer alan örümcek adam kostümlü çocukta objektiflere yansıdı.

Kutlama sonrası Vali Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü çocuklar ve velileri ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi. Kutlamaların yoğun güvenlik altında yapılması ise dikkatlerden kaçmadı.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.