TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koltuklar çocukların

23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle Şanlıurfa’da makam koltukları çocuklara devredildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna oturan 8’nci sınıf öğrencisi İrem Doğan, Alışveriş merkezleri yerine Şanlıurfa’da kent park ve lunapark yapılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2014 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2014 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Koltuklar çocukların

 

 

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) -

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltukları bir günlüğüne çocuklara bırakıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in makam koltuğuna Türk Telekom Orta Okulu 8’nci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki İrem Doğan, oturdu. Türk Telekom Orta Okulu öğrencilerinden İrem Doğan, Zeynep Aslan, Mustafa Cengiz Budak ve Ayşe Bilge Ünlü, Başkan Güvenç’e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak çiçek verdi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğuna oturan Türk Telekom 8’nci sınıf öğrencisi İrem Doğan, başkanlık koltuğuna oturarak söyleyeceği projelerin müdür tarafından not alınmasını istedi. Park alanları ve trafik yoğunluğundan şikayetçi olan Başkan Doğan bu sorunların giderilmesi için Belediye meclisine projelerin gönderilip hayata geçirilmesini istedi.

 

Doğan, “birkaç projenin kayıt altına alınmasını istiyorum. Projelerin belediye meclisine sunularak gerçekleşmesini istiyorum. Sayın müdürüm not alsın lütfen diyerek 23 Nisan dolaysıyla ailelerimiz bizleri eğlendirmek için alışveriş merkezlerine götürüyor, biz artık alışveriş merkezlerinden sıkıldık ve lunapark ve kent parklara gitmek istiyoruz. Şanlıurfa şu anda Büyükşehir Belediyesi fakat şu anda gidebileceğimiz bir lunaparkımız bile yoktur. Bereketli topraklar üzerinde bulunan Şanlıurfa’mız hızla gelişmektedir. Buna paralel olarak trafik sorunumuzda artmaktadır. Bunu tek kurtuluş yolu tramvay, metro ve toplu taşıma araçlarının geliştirilmesinden yanayım. Biz çocuklara iyi bir gelecek sağlayabilmek için bu konuların üzerinde durulmasını istiyorum. Hızlı nüfus artışımız oluyor. Nüfusumuz her yıl 60 ile 65 bin arasında değişiyor. Buna paralel olarak okul ve hastanelerimiz yetersiz kalıyor. Hastanelerin konforu yeterli düzeyde bulunmamaktadır. Bu sorunların çözümünü istiyorum” dedi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Bu ülke ve bu coğrafya bu günlere kolay gelmedi. Çok büyük mücadelelerle kan akıtılarak can feda edilerek bize özgürlük ve bağımsızlık hediye edilmiştir. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Farklılıkları düşmanlığa değil? Zenginliğe sebep olduğunu bilerek birbirimizi kucaklamamız ve saygıyla kabul etmemiz gerekiyor. Artık geleceğe umutla bakıyoruz. Herkes hangi partiden olursa olsun çocuklarımız için daha iyi bir gelecek, daha iyi bir ülke ve daha iyi bir Şanlıurfa hazırlamamız gerektiğinin bilincindeyiz. Geleceğimiz çocuklar çok daha güzel bir ülkenin insanları ve vatandaşları olacaklar sorunları barış içerisinde çözecekler. Halkımızın bayramını kutluyorum. Koltuğu çocuklara devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Mutlu bir devretme oldu. Böyle bir ekibe koltuk devretmek hakikaten çok güzel” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.