TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Master planımız hazır”

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kampüsü 2 bin dönümlük arazi üzerine kurulacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2014 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2014 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Master planımız hazır”

 

 

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA-(İLKHABER) Adana’nın ikinci üniversitesi olan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ), 2 bin dönüm arazi üzerine kampüs temeli atmaya hazırlanıyor. Kampüs için mastır planlarının hazır olduğunu belirten Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy çok kısa bir süre sonra BTÜ’ye ait kampüsün temelini atacaklarını söyledi.

 

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversitenin kuruluşu sırasında yaşanan yer sıkıntıları ile ilgili sorunların artık ortadan kaldırıldığını söyledi. Çok kısa bir süre sonra kampüsün temelini atacaklarını söyleyen Rektör Ersoy, kampüs için master planlarının hazır olduğunu kaydetti.  

 

“KAMPÜS 2 BİN DÖNÜM ÜZERİNE KURULACAK”

BTÜ’ye ait kampüsün bir çok üniversiteye örnek olacağını belirten Prof. Dr. Ersoy, “Kampüsümüz 2 bin dönüm arazi üzerine, bölgesel ve iklimsel şartlar dikkate alınarak, kente dönük, engelsizlik ilkesine bağlı şekilde kurulacak. Kolay ulaşılabilen, farklı disiplinlerin birbirleriyle iletişim sağlayabileceği, yaya ve bisiklet yolları bulunan, öğrencilerin huzurlu yaşamalarını sağlayacak, alışveriş merkezi ve spor alanlarıyla her türlü sosyal ihtiyacı karşılayacak bir kampüs kuracağız.” dedi.

 

“2013-2014 YILINDA 3 BÖLÜME ÖĞRENCİ ALDIK”

Üniversitelerine ilk kez bu yıl yani 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci aldıklarını belirten Prof. Dr. Ersoy, “Üniversitemiz 2013-2014 akademik yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri olmak üzere üç bölüme, 3 yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 63 öğrenci aldı. Öğrencilerimiz şu anda Yabancı Diller Yüksekokulumuzda İngilizce hazırlık eğitimi görüyor.” diye konuştu.

 

“YURT DIŞINDAKİ ÜNİVERSİTELERLE GÖRÜŞÜYORUZ”

2014-2015 akademik yılında üniversitelerine daha çok öğrenci alacaklarını belirten Rektör Adem Ersoy, “2014-2015 akademik yılında, bu sene öğrenci aldığımız Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleriyle birlikte; Makine Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Biyomühendislik, İnşaat Mühendisliği, Maden ve Cevher Hazırlama Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Uluslararası Ticaret ve Finansman ve Turizm İşletmeciliği bölümlerine öğrenci alacağız. Öğrenci kontenjanımız her bölüm için 20 Türk vatandaşı ve 5 yabancı uyruklu öğrenci  olarak belirlendi. Ayrıca İngiltere Leeds Metropolitan Üniversitesi ile yaptığımız anlaşma sonucunda İnşaat Mühendisliği ve Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümleri için 15 öğrenci kontenjanlı ortak bölümler açılacak. Bu bölümlerde okuyan öğrenciler ilk 3 yılı bizim üniversitemizde, son yılı İngiltere’de okuyarak tüm dünyada geçerli olan çift diplomaya sahip olacaklar.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.