TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASDİNAMİK Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi açıldı

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2014 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2014 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ASDİNAMİK Ortak Sağlık ve  Güvenlik Birimi açıldı

@font-face { font-family: "Times New Roman"; }@font-face { font-family: "MS 明朝"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }p.MsoPlainText, li.MsoPlainText, div.MsoPlainText { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 10.5pt; font-family: Courier; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

   ADANA (İHA) - Adana genelinde tüm resmi ve özel kurumlara iş yeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı hizmetleri sunacak olan ASDİNAMİK Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi açıldı. Açılışa Seyhan Belediye Başkan Vekili Ertan Karaoğlu, Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ile Seyhan Belediyesi başkan yardımcıları Kadir Özdemir ve Türkan Eşli de katıldı. 

  Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı ve Makine Mühendisi Recep Kurumuş, ülkemizdeki iş kazalarının fazlalığına vurgu yaparak iş kazalarının sayısının sıfıra inmesini diledi. Kurumuş, "Genç ve dinamik iş ortaklarımızla çalışmalarımıza başladık. Son zamanlarda ülkemiz iş kazaları ile anılır hale gelmiştir. Ne yazık ki dünya genelinde Türkiye iş kazalarında ilk sıralarda yer almaktadır. Bu anlamda bölgemizde iş kazalarını ve meslek hastalıklarını elimizden geldiğince en aza indirmeyi amaçlamaktayız. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununu gereğince 2014 yılının başından bu yana tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerlerinde tek 1 kişi istihdam ediliyorsa dahi OSGB'den hizmet alması gerekli. İş yerlerinin tamamı bu kanuna uymak zorunda... 50 ve üzeri işçi çalıştıran az tehlikeli işyerlerinin iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hemşiresinden hizmet almaları gerekmektedir. 50’nin altında işçi çalıştıran az tehlikeli işletmelerin ise risk analizi, acil eylem planı, çalışanlara iş güvenliği eğitimlerinin verilmesi ve işe giriş muayene raporlarının düzenlenmesi gibi hizmetlerin alınması zorunlu hale gelmiştir. Bu kanun kapsamında verilecek olan işyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı hizmetleri, genellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yetkilendirdiği OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimli) vasıtası ile sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

  Seyhan Belediye Başkan Vekili Ertan Karaoğlu ise firmanın hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Asdinamik Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri hizmete açıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.