TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'SİGARA ÖLDÜRÜR, SPOR GÜLDÜRÜR'

Bisiklet süren küçük kızın anlamlı mesajı herkesi düşündürdü.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2014 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2014 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
'SİGARA ÖLDÜRÜR, SPOR GÜLDÜRÜR'

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Perşembe Akşamı Bisiklet Gurubunun ortak düzenlediği “Hareketli yaşam, sağlıklı yaşam” konulu etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte küçük bir kız çocuğunun bisikleti ile “Sigara öldürür, spor güldürür” şeklinde döviz taşıyarak sigara içenlere mesaj vermeye çalıştığı görüldü.

Her ayın son Pazar günü gerçekleştirilen “Hareketli yaşam, sağlıklı yaşam” konulu etkinlikler devam ediyor. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Perşembe Akşamı Bisiklet Gurubunun ortak düzenlediği etkinlik Yaşar Kemal Koru Koşu ve Yürüyüş Parkuru’nda gerçekleşti. Burada pedallar sağlık için çevrildi. Etkinlikte bir konuşma yapan Halk Sağlığı yetkililerinden Ufuk Demirdüzen, düzenli egzersiz yapma ve bisiklete binme konusundaki öneme dikkat çekti. Demirdüzen, obeziteye dikkat çekmek ve obeziteyle mücadele etmek ve sağlıklı yaşamla ilgili farkındalık bu tür etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Tekin Güleken, Perşembe Akşamı Bisikletçileri grubu adına tur sonunda yaptığı açıklamada, sağlıklı bir toplumun sağlıklı bireylerden oluştuğunu, sağlıklı birey olabilmek için de yaşam boyu sporun şart olduğunu belirtti. Teknolojinin beraberinde getirdiği avantajlar kadar risklerin de olduğunu ifade eden Güleken, teknolojiden yararlanmaya başladıkça insanların daha az hareket eder hale geldiğini vurguladı. Obezitenin günümüzün en önemli sorunlarından olduğuna dikkati çeken Güleken,: ''Harcadığımız enerjiden daha fazla enerji alırsak obezite değimiz sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu sorunların üstesinden gelebilmek, sağlıklı bireyler ve sağlıklı toplum olabilmek için burada pedal çeviriyoruz. Toplumumuzda bisiklet kullanan insanların kendisini ekonomik ve sosyal statü olarak düşük düzeyde hissettiği gibi yanlış bir algı var. Oysa başta Çin ve Japonya gibi doğu toplumlarında, Avrupa ülkelerinde bisiklet, bizim ülkemizde olduğu gibi çocuklara karne hediyesi olmanın ötesinde hayat boyu sağlıklı yaşayabilmek için sağlıklı toplu ulaşım aracı olarak görülüyor." dedi

Tur esnasında küçük bir kız çocuğunun elinde dövizle sigara içen kişilere “Sigara öldürür, spor güldürür” şeklinde mesaj verdiği görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.