TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MARDAV’dan geleneksel iftar

1995 yılından bu yana faaliyette bulunan Adana'daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu hemşerilerine iftar yemeği verdi. Yemekte üniversite öğrencileri için burs ve ihtiyaç sahibi ailelere de ramazan paketi yardımı toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2014 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2014 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
MARDAV’dan geleneksel iftar

Halil İbrahim UĞUR

ADANA (İLKHABER)- Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı (MARDAV) Yönetimi Kurulu geleneksel iftar programları kapsamında hemşehrilerine  iftar yemeği verdi. İftar programında ayrıca Mardinli üniversite öğrencilerine burs ve ihtiyaç sahibi Mardinli ailelere ramazan paketi yardımı toplandı.

 

 

Seyhan Oteli’nde düzenlenen iftar yemeğine katılım yoğun olurken, iftar saati öncesinde bir araya gelen Mardinliler hasret giderip sohbet ettiler. İftar yemeği vesilesiyle bir çok kişi de hemşehrileri ile tanışıp kaynaşarak görüş alışverişinde bulundular. İftar saatinin girmesi ile birlikte programa katılan davetliler birlikte oruçlarını açarak iftar yemeklerini yediler. İftar yemeği sırasında uzun süredir birbirleri ile görüşemeyen hemşehriler arasında geçen sohbet ise iftar yemeğine ayrı bir anlam kattı.

 

Program sırasında kısa bir konuşma yapan Adana'daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Göktekin mübarek Ramazan ayında Mardinli hemşehrileri ile bir kez daha geleneksel iftar programında buluşmanın büyük heyecanını yaşadığını söyledi. Mübarek ayda Mardinliler arasında daha çok birliktelik sağlamak için çalıştıklarını belirten Başkan Göktekin, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelere yardım toplayacaklarını ifade etti.

 

Vakfın asıl amacının Adana ile bağlantılı olan Mardinli öğrencilere ve Adana'da yaşayan ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek olduğunu vurgulayan Başkan Osman Göktekin, “Bu yönde çalışmalarımızı sizlerin de katkılarıyla sürdürüyoruz ve bu tempomuzu sizlerin de gayretiyle çoğaltıyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Allah hayırlarınızı kabul eylesin.” dedi.

 

“HİÇ BİR HEMŞEHRİMİZİ GERİ ÇEVİRMİYORUZ”

Programa katılamayanların da dağıtılacak Ramazan yardım paketi ve öğrenci burslarına katkıda bulunduğunu belirten Başkan Göktekin, “MARDAV olarak bize başvuran hemşerilerimizi kesinlikle boş çevirmiyoruz. MARDAV’ın şartlarını taşıyan bütün üniversite öğrencisi Mardinli kardeşlerimize burs veriyoruz. Şimdiye kadar yardım isteyen hiç bir kardeşimizi geri çevirmedik.” diye konuştu.

 

“2013-2014 EĞİTİM YILINDA BİN 320 ÖĞRENCİYE BURS VERDİK”

MARDAV olarak çok sayıda öğrenciye burs verdiklerinin altını çizen Başkan Göktekin, “Bunlar sizler sayesinde oluyor. Vakıf olarak geride bıraktığımız eğitim öğretim yılı içinde her ay Çukurova Üniversitesi’nde eğitim-öğretim gören 583 ve ailesi Adana’da olup da kendisi başka bir ilde üniversitede okuyan Mardinli kardeşlerimiz olmak üzere toplamda bin 320 öğrenciye 100 TL burs verdik. Bunu sadece bir iki ay değil, eğitim ve öğretimin devam ettiği 8 ay boyunca veriyoruz. Böylece Vakıf olarak öğrenci kardeşlerimize az da olsa çok da olsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

“ADANA’DA ‘MARDİN KÜLTÜRÜ’NÜ YAŞATIYORUZ”

Başkan Göktekin, öğrencilere vermiş oldukları bursların yanı sıra Adana’da yaşayan Mardinlileri bir arada tutmaya çalıştıklarını belirtti. Aynı zamanda Adana’da ‘Mardin Kültürü’nü de yaşatmaya çalıştıklarını belirten Başkan Göktekin, Adana’da yaşayan Mardinliler arasında birlik ve beraberliği sağladıklarını ifade etti.

 

İFTAR YEMEĞİ SONRASI DUA YAPILDI

Çukurova Vaizi ve Gazetemiz Yararı M. Zeki Uyanık, yemekten sonra dua yaptırdı. Ellerin semaya açıldığı anda Yüce Allah’a verdiği nimetlerden dolayı şükredilirken, hayırseverler tarafından yapılan yardımların da Allah katında kabul edilmesi istendi.

 

Düzenlenen iftar programına MARDAV Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Halil Arslan, MARDAV Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri Hikmet Arslan ve Mehmet Üstemel, MARDAV Genel Sekreteri Sabahattin Yumuşak, Sayman Metin Kanık, Mardin Özel İdaresi eski Genel Sekteri Mehmet Sırrı Hamidi, ANGİAD Başkanı İbrahim Koçak, Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Remzi Kar ve çok sayıda işadamı ile davetli katıldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.