TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ek sefer biletleri satışa çıktı

Bu yıl yaz tatili dönemine denk gelen Ramazan Bayramı için otobüs firmaları tedbirini aldı. Firmalar ek seferlere ait yolcu biletlerini satmaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2014 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2014 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ek sefer biletleri satışa çıktı

Halil İbrahim UĞUR

 

 

ADANA (İLKHABER)- Bu yıl Ramazan Bayramı’nın ilk günü Pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle bayram tatilini 9 gün olarak hesaplayan otobüs firmaları ona göre hazırlıklara başladı. Bayram tatili için şimdiden ek sefer koyan otobüs firmaları, koymuş oldukları ek otobüs seferlerine ait biletleri de şimdiden satmaya başladı.

 

 

Her bayram, bir çok kişinin yolda kaldığı ve bir çok kişinin de isyan ettiği otogar manzarasının yaşanmaması için otobüs firması yetkilileri halkı şimdiden uyarıyor. Bir çok otobüs firmasının bulunduğunu belirten sektör temsilcileri otobüs biletlerinin kurumsal firmalardan alınmasının çok önemli olduğunu söylediler.

 

Yakın bir tarihte Adana’da seferlerine başlayan Kamil Koç firmasının Adana Şubesi Birimler Yöneticisi Nihat Kassap, kurumsal firmaların kimseyi yolda bırakmamak adına çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Şuanda bayram tatili için koymayı planladıkları ek seferlerin tarih ve saatlerinin belli olduğunu belirten Nihat Kassap, firma olarak Adana’dan Doğu Anadolu Bölgesi hariç tüm Türkiye’ye sefer yaptıklarını kaydetti.

 

OTOBÜSCÜLER 9 GÜN BAYRAM TATİLİ BEKLİYOR

Bu yıl yaz tatili içinde uzun bir bayram tatili beklediklerini belirten Nihat Kassap, “Bu yıl Ramazan Bayramı tatilini 9  gün olarak bekliyoruz ve hazırlıklarımızı da ona göre yapıyoruz. Bayram tatilinin ilk günü için gündüz saatlerinde sefere koyduğumuz otobüslere ait rezervasyonlara ve bilet satışlarına başladık. Bayram tatili nedeniyle 14-15 tane ek sefer koymayı planlıyoruz. İnsanların sorunsuz bir bayram tatili yapması için sefer sayılarını artırırken, konforu için de çalışıyoruz.” dedi.

 

“BAYRAM TATİLİNİZ ZEHİR OLMASIN”

Türkiye’de bayram denildiğinde, otogarlarda yaşanan rezaletin akıllara geldiğini belirten Nihat Kassap, “Yolcu otobüsleri ile seyahat edecek olanlar iyi bir bayram geçirmek istiyorlarsa mutlaka yolculuklarını kurumsal olan firmalarla yapsın. Aksi takdirde bayramları zehir olabilir.” dedi.

 

“UÇAK YAKITINDA YAPILAN VERGİ İNDİRİMİ OTOBÜSLERDE YOK”

Türkiye’de otobüsçülerin çok büyük sıkıntı yaşadığını belirten Nihat Kassap, uçak bileti fiyatlarına göre otobüs bileti fiyatlarını pahalı bulanlara da yanıt verdi. Türkiye’de mazot fiyatının çok yüksek olduğunu belirten Nihat Kassap, “Mazotun pahalı olması, aslında bilet fiyatlarının da yüksek olmasına sebep oluyor. Örneğin 14 saatlik otobüs yolcuğu için vatandaştan 80-90 TL ücret talep ediliyor. Uçaklarda bu farklı tabi. Uçaklar otobüsler gibi değil. Devlet uçak yakıtından vergi almıyor. Bizim ödediğimiz vergilerden hava taşımacılığı yapan firmalar muaf tutuluyor. Otobüs sektöründe eğer mazot yada vergi indirimi yapılırsa otobüsçülerde biletlerde indirim yapar.” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.