TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Alt’tan geçen yok!

Adana’da ‘Karnıyarık’ olarak adlandırılan D-400 karayolundaki alt geçidin kent içi ulaşıma çözüm olmadığı iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2014 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2014 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘Alt’tan geçen yok!

 

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- Adana’da D-400 karayolu üzerine yapılan alt geçit boş kalırken, üst tarafta kalan trafik yoğunluğu devam ediyor.

 

Adana’nın kent merkezinden geçen ve doğu ile batı illerini birbirine bağlayan D-400 karayolu üzerine yapılan alt geçit tartışılmaya devam ediyor. İnşaatı sırasında karayoluna açılan çukur nedeniyle ‘Karnıyarık Geçidi’ olarak adlandırılan açık tüp geçit, kent içi ulaşıma çözüm olmadığı gibi, kent içi ulaşımı daha da zor hale getirdiği iddia ediliyor.

 

Karayolları 5’inci Bölge Müdürlüğü tarafından 2010 yılında 18 milyon 752 bin liraya ihale edilen 19 metre genişliğindeki açık tüp geçiş, Müze Kavşağı’ndan Celal Bayar Köprülü Kavşağı’na kadar transit ulaşım sağlıyor. Ancak Müze Kavşağı ve Dörtyol Kavşağı’nda trafik ışığına takılmamak için hazırlanan proje yıllarca Ziyapaşa Caddesi’nin kent merkezi ile bağlantısının kesilmesine neden oldu.

 

“ZİYAPAŞA CADDESİ’NİN KENT MERKEZİ İLE ULAŞIMI KESİLDİ”

Ziyapaşa Caddesi’ni kent merkezine bağlayan Atilla Altıkat Köprüsü, alt geçit çalışmaları nedeniyle alınan kararla yıkılmıştı. Ancak Atilla Altıkat Köprüsü’nün önemi yıkıldıktan sonra anlaşıldı. Yıllarca Ziyapaşa Caddesi kent merkezine bağlanamadı. Ziyapaşa Caddesi’ni kent merkezine bağlamak adına ilk olarak alt geçidin çıkışına trafik lambası takıldı. Ancak D-400 karayolunun alt geçit çıkışına trafik lambası konulması ‘tarihte bir ilk’ olarak gösterildi ve Adana ulusal basında alt geçidi ile gündem oldu. Bunun üzerine ise trafik lambaları, trafiği tehlikeye soktuğu için kaldırıldı. Ardından ise Ziyapaşa Kavşağı yapılarak, caddenin yıllar sonra kent merkezi ile bağlantısı sağlandı.

 

“MİLYONLARCA LİRAMIZ ÇÖPE GİTTİ”

Bugün gelinen noktada ise sürücüler alt geçidin işlevsel olmadığını söylüyor. Kent merkezindeki ulaşım sorununu çözme adına 2010 yılında başlayan çilenin devam ettiğini söyleyen sürücüler, alt geçit inşaatında kullanılan milyonlarca liranın çöpe atıldığını savunuyor.

 

“ALT GEÇİTTEN GEÇİP NEREYE GİDELİM?”

Turgut Özal, Kenan Evren ve Baraj Yolu caddelerinden kent merkezine gelmek isteyenlerin genellikle çevre yolunu kullandığını belirten sürücüler, “Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı geçtikten sonra Sular istikametine dönüp Atatürk Caddesi’nden devam ediyoruz. Yüreğir’den gelenler ise alt geçidi kullanmadan Dörtyol Kavşağı’ndan İsmet İnönü Caddesi’ne dönüyor. Güney Adana’dan gelenler de Kuruköprü’nün yanından çarşı istikametine devam ediyor. Milyonlarca lira para verilerek yapılan alt geçidi kullanan ise hemen hemen hiç yok. Buradan yetkililere sormak istiyorum, bu alt geçitten geçen sürücüler nereye gidecek? Alt geçidi kullanan olmadığı gibi bu alt geçit mevcut kullandığımız yolu da daralttı.” dedi.

 

“D-400 DEĞİL OTOBANI KULLANIYORLAR”

İsmini vermek istemeyen bir sürücü ise, milyonlarca liraya mal olan alt geçidi hiç kimsenin kullanmadığını söyledi. Kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltması için yapılan alt geçidin, kent merkezindeki trafik yoğunluğunu daha da artırdığını ileri süren dolmuş sürücüsü, “Bu alt geçit, Adana üzerinden batıdan doğuya ya da doğu illerinden batı illerine gidenler için yapıldı. Ancak bugün baktığımızda Adana’da işi olmayanlar otobandan geçiyor. Adana kent merkezine gelenler ise alt geçide girerse, bir daha çıkamıyor.” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.