TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 metrelik yola o ismi verdirmeyiz

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 2. oturumunda toplamda 24 madde görüşülürken, Ray Sokak’ın isminin değiştirilmesi tartışmalara neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2014 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2014 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
10 metrelik yola o  ismi verdirmeyiz

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 2. oturumu tamamlandı. Oturumda toplam 24 madde görüşülürken, Haziran ayında da gündeme gelen Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın Denizli Mahallesi’nden Merkez Otogara kadar uzatılması, adının değiştirilmesi ve 30 metreden 50 metreye genişletilmesiyle ilgili gündem maddesi tartışmalara neden oldu.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi Temmuz ayı 2. oturumu Meclis Başkan Vekili Salih Gökçe başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis oturumunda gündem dışı söz alan meclis üyesi olmazken gündemin 21. Maddesinde yer alan “Mustafa Kemal Paşa Bulvarının Kozan Yolundan Merkez Otogara kadar isimlendirilmesine ait komisyon raporu” tartışmalara neden oldu.

 

KARALAR: “10 METRELİK YOLA M. KEMAL PAŞA ADINI VERDİRMEYİZ”

Gündem maddesi ile ilgili söz alan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, olmayan bir yola meclisin isim veremeyeceğini söyledi. Hiç kimsenin bulvara verilen Mustafa Kemal Paşa isminin değiştirilmesini istemeyeceğinin altını çizen Zeydan Karalar, “Şuanda olmayan bir bulvarı görüşüyoruz. Evvela bu bulvarın otogara kadar uzatılması gerekiyor. Bunun sonrasında mevcut hali ile Ray Sokak olarak geçen yolun Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na dahil edilmesi ile birlikte ismini değiştirebiliriz.” dedi.

 

ESENDEMİR: “KOMİSYON RAPORU EKSİK YAZILMIŞ”

Gündem maddesi ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Mehmet Esendemir ise aynı konunun Haziran ayında da meclisin gündemine geldiğini hatırlatarak, “O zaman yapılan görüşmeler sırasında, Kozan Yolu’ndan başlayan yolun Denizli Mahallesi’ne kadar 50 metre olarak geldiğini, Denizli Mahallesi’nden itibaren D-400 karayoluna paralel olarak Merkez Otogara ‘Ray Sokak’ olarak bilinen yoldan bağlanmasını istedik. Bu noktada yaklaşık 300 metre olan yolda gerekli kamulaştırmanın yapılmasını, yolun 30 metre olan genişliğini 50 metreye genişletilmesini istedik. Ancak aynı konu şuanda sadece adının değiştirilmesi için yeniden önümüze geldi. Galiba komisyon raporu eksik yazılmış.” diye konuştu.

 

ESENDEMİR: “KAMULAŞTIRMA İÇİN BÜTÇE AYRILDI”

Mehmet Esendemir ayrıca mevcut sokağın 20 metre genişliğinde ve 20 metre de çekme payının olduğunu belirterek, “Biz burada 40-50 yıllık planlama yapmak istiyoruz. Kozan Yolu’ndan 50 metre gelen yolun yine Denizli Mahallesi’nden sonra da 50 metre olarak gitsin. Burada kamulaştırma yapılması için bütçe hazır ve kamulaştırma bedeli ayrılmış durumda. Ayrıca İlbank’ta para var ve bunu da kamulaştırma için kullanabiliriz.” dedi.

 

GÖKÇE, HAZİRAN AYI TUTANAKLARINI YENİDEN OKUTTU

Meclis Başkan Vekili Salih Gökçe ise Haziran ayında yapılan meclis oturumundaki tutanakları yeniden okuttu. Haziran ayında, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın Denizli Mahallesi’nden Merkez Otogara kadar 50 metre olarak uzatılması ve isminin değiştirilmesi konusunda karar alındığını belirten Salih Gökçe ayrıca İmar Daire Başkanlığı yetkilisinden meclis üyelerine teknik bilgi vermesini istedi.

 

Daha sonra komisyon raporu oylanırken Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın, Kozan Yolu’ndan Merkez Otogara kadar olan bölümüne Mustafa Kemal Paşa adının verilmesi ve söz konusu olan bölümün ise 50 metre olarak işlenmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

IRAKLI TÜRKMENLERE İLAÇ YARDIMI

Meclis oturumunda son maddesinde ise Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığının Musul Kerkük ve Telafer’e yardım yapmasını içeren madde görüşüldü. Madde Çadırda yaşamak zorunda kalan Iraklı Türkmenlere talepleri doğrultusunda 100 bin liraya kadar ilaç yardımı yapılmasını öngörüyor.

 

AKYÜREK: “SOMALİ’YE GÖSTERİLEN İLGİ TÜRKMENLERE DE GÖSTERİLSİN”

Gündem maddesi ile ilgili söz alan MHP’li Meclis Üyesi Ramazan Akyürek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Somali’ye, Afganistan’a, Filistin’e ve bir çok ülkeye yardım gönderdiğini ve bundan da büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Somali’ye, Filistin’e gösterilen ilginin Türkiye’nin hemen yanı başındaki Türkmenlere gösterilmediğini ileri süren Akyürek, “Türkiye, şuanda hemen yanı başında zor günler yaşayan Türkmenlere karşı duyarsız kaldı. Soydaşlarımıza gösterilmeyen ilgi ve alaka Somali’de, Filistin’de yaşayanlara gösteriliyor. Ben bu konuda hassasiyet gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

MECLİS ÜYELERİ 100 BİN TL’LİK YARDIMI AZ BULDU

Teklif öncesi konuşan Meclis üyeleri yardımın az olacağını arttırılmasını istediler. CHP grubu ise yardımın 500 bin liraya yükseltilmesini talep etti. Ancak gündem maddesi idareden geldiği şekli ile kabul edilirken, bütçenin el verdiği ölçüde 100 bin TL’lik yardımın artırılması konusunda idareye yetki verilmesinin yeniden komisyonda görüşüleceği kararı verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.