TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

439 projeden 99’u tamamlandı

Adana İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın 2014 yılı 3. dönem toplantısı dün gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2014 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2014 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
439 projeden 99’u tamamlandı

 @font-face { font-family: "Times New Roman"; }@font-face { font-family: "MS 明朝"; }@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

 

 

Adana Valiliği görevine geldikten sonra ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldığını belirten Adana Valisi Mustafa Büyük yaptığı açıklamada Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın şehirler için önemine vurgu yaptı. Yapılan genel değerlendirme ise Adana’da 2014 yılında yapılması planlan 439 projeden yüzde 99’unun tamamlandığı açıklandı.

 

 

Vali Büyük, “Bu toplantının benim için Adana’da ilk Koordinasyon Kurulu Toplantısı olması sebebiyle, Adana’yı ve yatırımcı kuruluşlarımızı tanıma açısından ilave bir avantaj sağladığını söyleyebilirim. Biliyorsunuz İl Koordinasyon Kurulları gelecek ile ilgili planlama çalışmaları ile ilgili değerlendirmeleri yapıyor. Ve geçmişe yönelikte mevcut durumların tespiti ile ilgili bilgileri paylaşıyor.” dedi.

 

 

 

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- Adana İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 3. Dönem Toplantısı Vali Mustafa Büyük başkanlığında tamamlandı. Adana ilk Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldığını belirten Vali Büyük, Koordinasyon Kurulu Toplantıları’nın şehirler için önemini anlattı. Adana geneli yapılan değerlendirmede ise 2014 yılında yapılması planlanan 439 projeden 99’unun tamamlandığı açıklandı.

 

 

Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Vali Büyük, Adana’da ilk Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldığını belirterek, “Bu toplantı benim için Adana’da ilk Koordinasyon Kurulu Toplantısı olması sebebiyle, Adana’yı ve yatırımcı kuruluşlarımızı tanıma açısından ilave bir avantaj sağladığını söyleyebilirim.” dedi.

 

VALİ BÜYÜK, KOORDİNASYON KURULU’NUN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

İl Koordinasyon Kurullarında gelecek ile ilgili planlama çalışmalarının değerlendirildiğini belirten Vali Büyük, “Gelecek ile ilgili planlama yapılırken geçmişe yönelikte mevcut durumların tespiti ile ilgili bilgileri paylaşıyor. Ve bu konularla ilgili koordinasyonu gereken problemler ya da kurumlar arasında meseleler varsa, bunları da burada değerlendirme imkanı veriyor. Yine önemli görevlerinden fonksiyonlarından birisi de ilimizdeki yatırımcı kuruluşların yatırımlarını, süreçlerini kamuoyu ile paylaşarak kamuoyunun denetimine taktirine sunma görevini de gerçekleştirmiş oluyor. Belki en önemli görmemiz gereken konulardan birisi de bu...” diye konuştu.

 

“KOORDİNASYON KURULU ÖNEMLİ BİR GÖREVİ İFA EDİYOR”

İl Koordinasyon Kurulu’nun başarılı geçmesini isteyen Vali Büyük, “Yatırım süreçleri, ihale süreçleri mutlaka kanunların düzenlemiş olduğu prosedür çerçevesi içerisinde gerçekleşiyor. Ama ilave olarak toplumu bilgilendirme ve yapılanların şeffaf bir şekilde toplumun huzuruna çıkması noktasında İl Koordinasyon Kurulumumuzda çok önemli bir görevi ifa ediyor. Yatırımcı kuruluşların yanında yatırım hizmetlerini koordine etmek ile görevli olan kaymakamlarımızın iştiraki, belediye başkanlarımızın iştiraki ve yatırımcı kuruluşlarımız böylelikle bize 3 ay içerisinde geldiğimiz noktayı ve dönemsel olarak gelecek yatırımları ile ilgili süreçlerle ilgili ne varsa onu da sunma fırsatı oluyor.” ifadelerini kullandı.

 

2014 YILI PROJELERİNİ 99’U TAMAMLANDI

Açılış konuşmalarının ardından ise sırasıyla kurum müdürleri kendi bünyelerinde bulunan projeler hakkında sunum yaparak bilgi verdi. Toplantıda yapılan gelen değerlendirmede ise, Adana’nın 2014 Yılı Yatırımları için toplamda 5 milyar 973 milyon 850 bin 808 TL bedelli, 1 milyar 157 milyon 318 bin TL ödenekli 439 proje için yüzde 41 nakdi gerçekleşme oranıyla 2 milyar 443 milyon 344 bin 55 TL harcandı. Toplam projelerin 99’u ise tamamlandı.

 

 

Toplantıya ilçe belediye başkanları, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu temsilcisi, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer yetkililer katıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.