TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yoksulluğu yenmek için işsizliği yenmek zorundayız

Av. Elif Doğan Türkmen, yoksulluğun azalması için STK’lar ve kamuya birlik çağrısı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2014 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2014 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yoksulluğu yenmek için  işsizliği yenmek zorundayız

Kalkınma Bakanlığı’nın çıkardığı Türkiye’nin yoksulluk haritasına göre Akdeniz Bölgesi en yoksul bölge seçildi.  Adana İş Kadınları Derneği’de bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada yoksulluğun en az hale getirilmesi için çalışmaların hız kazanması gerektiğini söyledi.

 

 

 

İBRAHİM AKARSU

 

ADANA(İLKHABER)-Kalkınma Bakanlığının tüm Türkiye’de bölgeler düzeyinde yaptığı çalışmalarda Akdeniz Bölgesi’nin yoksulluğun en fazla olduğu yer olarak belirlenmesi herkesi olduğu gibi bizide üzdü diyen Adana İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı  Av. Elif Doğan Türkmen Yoksulluğun en büyük sebebinin  işsizlik ve üretimsizlik olduğunu da vurguladı. Türkmen, “Ülke kalkınmasının her alanda tam ve eksiksiz gerçekleşmesinin tek ve biricik yolu üretmek, üretmek, üretmek. Ancak ülkemizde üretim değil mal alım satımı daha karlı olduğu için sermaye sahibi üretmeyi değil mal alım satımı tercih ediyor. Bu nedenle merkezi hükümetin üretimi teşvik eden politikaları özendirmesi ve hayata geçirmesi gerekmekte. Özellikle teşvik konusunda bölgemizin ülkenin diğer bölgelerine  göre daha geride olması da özel sektörün üretim yatırımı yapmasının önünde engel olmakta. Üstelik merkezi hükümetin Adana bazında yatırımlarını konuşur isek hastane, adliye binası gibi üretime dönük olmaması da ayrı bir dezavantaj. Bütün bu nedenlerle gerek Adana ve gerekse Akdeniz bölgesinin en yoksul bölge olması kaçınılmaz. Yoksulluk daha özelde işsizlik sorunun çözümü mümkün. Sorunun çözümü için kamu, özel sektör ve tüm sivil toplum kuruluşları birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

 

AV. TÜRKMEN, YOKSULLUKLA MÜCADELEDE YEREL YÖNETİMLERİN ÖNEMİ BÜYÜK

Av.Türkmen, “Yoksullukla mücadelede,  merkezi yönetim kadar yerel yönetimler de hayati öneme sahipler.  Kalkınma Bakanlığının bu çalışmasında, Türkiye’de yerel yönetimlerin yoksulluk sorunu ile mücadeledeki rol ve sorumlulukları ele alınmış ve bu sorunun ortadan kaldırılması için yürüttükleri faaliyetler incelenmiştir. Bu kapsamda, biz farklı bir önermede bulunacağız. Belediyeler sosyal yardım projelerine devam ederken yoksulluğun asıl çözümü olan üretimin ve üreticinin önünü açmalı ve bu konuda yalnızca yerel değil, uluslararası düzeyde takipçi olarak liderlik yapmalıdır. Bu çalışmalarda da odalar ve sivil toplum kuruluşları partnerleri olmalıdır. Bunu yapan şehir kazanır.

 

STK'LAR YOKSULLUK SORUNUNUN ÇOZÜMÜNDE MASADA OLMALI

İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen sözlerini şöyle tamamladı. “Türkiye’de sivil toplum, toplumsal değişimin önemli bir alanı olarak güçlenirken, bu sivil toplumun iletişim ve müzakere alanının örgütsel yaşam ve kamusal alan olarak hareket etmesini sağlıyor. Bölgemizde yer alan özellikle iş dünyasına dönük  STK’lar projeler ve söylemleri ile topluma önderlik  eden olmalıdırlar. İŞKAD olarak  3 yıldan bu yana kadın girişimciliğinin artması anlamında yaptığımız tüm projeler dikkate alındığında çalışmalarımızın değeri daha anlaşılacaktır. Çünkü biz kadının iş yaşamında çoğalması ile,  üretmesi ile toplumun kalkınacağına inanmaktayız. Bu nedenle elimizi taşın altına koyduk. Artık Adana ve bölgemizde kanaat önderi olan kurum ve kuruluşların bu çalışmaları da dikkate alınarak projeler geliştirilmeli ve 1950 lerin Akdeniz bölgesi küllerinden yeniden doğmalıdır

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.