TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet yardım kampanyası başlattı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 264’e yükselirken, Türkiye’de dün kılınan Cuma namazı sonrası Gazze için yardım toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2014 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2014 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Diyanet yardım kampanyası başlattı

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- Diyanet İşleri Başkanlığı, İsrail’in bombaladığı Gazze’deki Müslümanlar için yardım kampanyası başlattı. Dün kılınan Cuma namazı hutbesinde, Gazze’de yaşanan insanlık dramı anlatılırken, namaz sonrasında ise cemaatten yardım toplandı.

 

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 264’e çıkarken, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Cuma hutbesinde Gazze’deki acı tablo anlatıldı.

 

Yurt genelinde okunan Cuma hutbesinde, son yıllarda İslam aleminin mübarek Ramazan ayına gönülleri mahzun, gözleri yaşlı olarak girdiğine dikkat çekildi. İslam dünyasının bir yandan harici saldırı ve tehditlere maruz kalırken diğer yandan da kendi içinde bitmez tükenmez siyasi mücadelelerin yol açtığı kan, gözyaşı, feryat ve iniltilerle sarsıldığı belirtildiği hutbede, “Saltanat ve hükümranlık sevdası, güç ve iktidar tutkusu, kardeşi kardeşe kırdırmaktadır. İslam’ın bir kısım cahil müntesipleri, ihtirasları uğruna hayatı birbirilerine zehir etmektedir. Oysa, bir insanın katlini bütün insanlığın katli sayan bir dinin mensuplarının şiddet, çatışma, öldürme ve katliam hadiseleriyle anılması ne kadar da üzüntü vericidir.” ifadelerine yer verildi.

 

İsrail’in Gazze’de, masum insanlara yönelik zalim saldırısı karşısında Müslümanların kalplerinin bir kez daha yaralandığı belirtilen Cuma hutbesinde, “Ramazan, oruç, iftar, sahur, teravih demeden; kadın, erkek, yaşlı, bebek ayrımı gözetmeden kardeşlerimizin üzerine yağdırılan her bomba yüreğimize saplanıyor. Gönüllerimiz kan ağlıyor. Yangınlarla kasıp kavruluyoruz. Yere düşen her damla kan, mazlumun gözünden dökülen her damla gözyaşı, zihin ve gönül dünyamızı param parça ediyor. İnancımızda ümitsizliğe yer yoktur. Bütün bu olumsuz ve üzücü durumlar elbette geçecektir. Yeter ki, dünyaya tarih boyunca umut olmuş ve olmaya devam eden bir milletin çocukları olarak bizler, aramızdaki birlik ruhunu ayakta tutarak mazluma, masuma ve mahruma el uzatmaya devam edelim. Unutmayalım ki, zalime destek olmak, zulme sessiz kalmak Müslüman ahlakıyla asla bağdaşmaz. Peygamberimiz (s.a.s), böyle hareket edenleri şu hadis-i şerifleriyle uyarmıştır: “Zulme yardımcı olan kimse, kuşkusuz Allah’ın gazabına uğrar.”  “İnsanlar bir zalimi görürler de onun zulmüne engel olmazlarsa, Allah’ın onları genel bir azaba uğratması kaçınılmazdır.” dedi.

 

Bu tür olaylar karşısında Müslümanların mazlumlara maddi ve manevi destekte bulunması gerektiği belirtilen hutbede, “İsrail’in Filistin’e yönelik acımasız saldırısı yeni değildir. 2009 yılında da birçok can ve mal kaybına yol açan Gazze saldırıları sonucunda yaraları sarmak amacıyla Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlatılmış; milletimiz, merhamet ve cömertlik duygularıyla yardımlarını esirgememişti. Toplanan bu yardımlar Filistin’deki kardeşlerimize sağlık, gıda, temizlik ve giyim gibi temel ihtiyaç malzemeleri olarak gönderilmişti. Gazze halkının acısı paylaşılarak yaralarına merhem olunmaya çalışılmıştı. Bugünkü acı tablo karşısında yeniden ülke çapında yardım toplama zarureti hasıl olmuştur. Başkanlığımızın başlattığı bu kampanyaya, her zaman olduğu gibi yardımlarınızı esirgemeyeceğiniz ümidiyle, mazlum, mağdur Filistinli kardeşlerimize yapacağınız yardımların kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.