TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İLK HARÇ KARALAR’DAN

Seyhan Belediyesi, temiz ve örnek bir ilçe oluşturmak için ’İlçemiz En Temiz Hep Temiz’ parolası ile başlattığı hizmet atağında çöp konteynerlerini yer altına almaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2014 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2014 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İLK HARÇ KARALAR’DAN

ADANA(İLKHABER) - Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar seçim döneminde sözünü verdiği çöp konteynerlerini yer altına alma projesini hayata geçirmeye başladı. Daha önce yer tespiti çalışmaları yapılan 50 farklı noktaya çöp konteynerlerini yerleştiriliyor.

İLK ETAPTA MERKEZDEKİ TÜM MAHALLELER

Öncelikli olarak merkezdeki tüm mahallerin çöplerinin yer altı konteynerlerinde toplanacağını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ilk etapta 50 farklı noktada tespiti yaptıklarını söylerken uygulamanın zaman ile tüm ilçeye yayılacağını söyledi. Başkan Karalar, "Belediyemiz çöp konteynerlerini yer altına alarak şehir estetiği, sinek sorunu, çevre ve halk sağlığı açısından önemli bir çalışmaya imza atıyor. Yerel seçim sürecinde daha yaşanılabilir ve herkesin yaşamaktan onur duyacağı bir ilçe oluşturacağımızı söylemiştik. Daha önce yer tespit çalışmaları yapılmıştı. Merkezdeki tüm mahallelerin çöp konteynerlerini yer altına alacağız. Zamanla bu uygulama tüm ilçede mevcut olacak. İlk olarak 50'ye yakın yer tespiti ettik. Bu sistem; hem hijyenik, hem de koku ve sinek üretme açısında önemli. Vatandaş, 'şu saatte çöp kamyonu gelecek aman gideyim çöpümü boşaltayım' diye koşturmayacak. İstediği zaman gidecek çöpünü boşaltacak. Araçlarımız gelecek burayı boşaltacak ardından yıkayıp ilaçlayacak" ifadelerini kullandı.

BU UYGULAMA İLK OLDU

Yer altı çöp konteynerleri Adana'da ilk olarak Seyhan Belediyesi tarafından uygulamaya konarken Başkan Zeydan Karalar seçim döneminde verdikleri tüm sözleri tutacaklarını söyledi. Başkan Karalar, "Adana'da ilk olan bu uygulama yani çöp konteynernlerinin yer altına alma işlemi Türkiye'de enderde olsa birkaç belediye tarafından uygulanıyor. Bu proje bizim seçimler öncesi vaat ettiğimiz hizmetlerden biriydi. Biz verdiğimiz bütün vaatlerimizi projelerimizi yapacağız. Biz ütopik gerçekleşmeyecek vaatlerde bulunmadık. Biz bu uygulamayı bütün Seyhan'a yayacağız. Seyhanlı her şeyin en iyisine en güzeline layıktır" şeklinde konuştu.

VATANDAŞ HİZMETTEN MEMNUN

Çöplerin yer altına alınacağı projeyi büyük memnuniyet ve mutluluk ile karşıladıklarını belirten vatandaşlar Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a teşekkür etti. Eski sistemin sağlıksız bir ortam yarattığına dikkat çeken vatandaşlar modern bir ilçe oluşturmak için atılan bu adımları olumlu karşıladıklarını belirtti.

HEM TASARRUF HEM DE HİJYEN

Yer altı konteynerleri ve bunları toplayan özel vinçler sayesinde çöp ile ilgili büyük bir mali yükten de kurtulmak hedefleniyor. Çöpleri almak amacıyla günlük toplama işlemi yapan çöp araçları, bu sistemle daha asgariye indirecek böylelikle hem yakıttan, hem araçtan, hem personelden büyük tasarruf elde ediliyor. Yer altı çöp konteyneri uygulamasında çöp tonajı normal konteynerlere göre 10 kat daha fazla.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.