TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yağmur: Denetim yapılsın

Kent genelinde uygunsuz ortamlarda koyun kesiminin yapıldığı iddia edildi

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2014 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2014 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yağmur: Denetim yapılsın

 

Bayram BULUT

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, hijyen ortamı olmadan kentin bir çok yerinde hayvan kesimlerinin yapıldığını sileri sürdü. Gerekli denetimlerin yapılmadığına dikkat çeken Yağmur, gözle görülür her yerde koyun kesiminin gerçekleştiğini savundu.

Kentte hijyen ortamının bulunmadığını dile getiren Yağmur, “Şuanda gözünüzün gördüğü her yerde koyunlar kesiliyor. Hijyen ortamı ortada yok. Tarım İl Müdürlüğü’nden denetimleri yapamıyoruz desinler, biz yapalım gerekli işlemleri. Araç istiyorlarsa araç verelim, mazot istiyorlarsa mazot verelim. Personel istiyorlarsa personel verelim. Maaşlarını oda olarak ben karşılamaya hazırım. Yeter ki Adana’yı denetlesinler. Geçenlerde bir et sucuğu yakalandı. Araştırdık bu bir odanın üyesi çıktı. Bu basında da yer aldı. Kasap dediğimiz zaman olumsuz bir şey olduğunda bu kentteki bütün kasaplarımıza yansıyor. Vatandaşlarımızın bilinçli olmasını istiyoruz. Tanıdıkları yerlerden et ve et ürünlerini almalarını rica ediyorum. “ dedi.

Kurban bayramı için yeterli hayvan sayısının olmadığını dile getiren Yağmur, “Adana’da 3 -4 büyük besici var. Onlarda bayramda kendi belirledikleri fiyatlardan kurbanlarını verecektir. Parası olan alacak olmayan alamayacak. Gördünüz geçen yıl Suriye’den hastalıklı koyunlar getirildi. Tarım İl Müdürlüğü kalkıp da kenti denetleyemedi. “ ifadelerini kullandı.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.