TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentte yeşille nefes almak gerekli

Adana Ağaçlarına Sahip Çıkıyor Halk Meclisi üyeleri kent içerisinde yeşil alan olmasın gerektiğini savunarak ağaçların kesilmesine karşı olduklarını söylediler.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2014 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2014 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kentte yeşille nefes almak gerekli

p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); widows: 2; orphans: 2; }p.western { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana Ağaçlarına Sahip Çıkıyor Halk Meclisi, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi bahçesine ek bina yapılmak istenmesi nedeni ile 150 ağacın kesilmek istenmesi ile ilgili Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

 

Adana Ağaçlarına Sahip Çıkıyor Halk Meclisi üyesi 29 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı basın açıklamasında gurup adına konuşan, Adana Tabipler Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Özalevli kendilerinin hastane yapılmasına karşı olmadıklarını yaparken yıkan bir anlayışa karşı olduklarını söyledi. Ek binanın 150 ağaçlık yere neden yapılıyor sorusunu yönelten Özalevli, “Adana Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi bahçesinde ek bina yapımı gerekçesi ile 150 adet 30- 40 yıllık çam ağacı kesilmek isteniyor. Öncelikle; şunun çok iyi bilinmesini isteriz. Adana Tabip odası ve Adana Ağaçlarına Sahip Çıkıyor Halk Meclisi olarak Hastane yapımına karşı olmadığımızı, hatta Avrupa standartlarına ulaşmamızı sağlayacak, gerek teknolojik açıdan gerek ise yatak kapasitesi açısından yeni hastanelerin kamu yararı gözetilerek yapılmasını önemsiyor ve destekliyoruz. Ancak yaparken yıkan bir anlayışa karşı durmak adına “Adana ağaçlarına sahip çıkıyor Halk Meclisi” olarak kamuoyuna ve erk sahiplerine mesajlarımız var. Ek bina neden 150 ağaçlık bu alana yapılmak isteniyor? Ek binanın ağaçların yok edilerek yapılmasını, bu işe karar verenler açısından yeniden sorgulanmasını istiyoruz ve buna hakkımız olduğuna inanıyoruz. Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi bahçesindeki ağaçlar için Adana Ağaçlarına Sahip Çıkıyor Halk Meclisi olarak çağrı yapıyoruz. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Sağlık bakanımıza ve bu konuda görevli erk sahiplerine çağrıyı yapıyoruz. Bir yanlış var ve bu yanlıştan dönebiliriz. “ dedi.

 

Bir gazetecinin Adana Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ek bina yapılacağı gerekçesiyle bir kısmı kesilecek 150 çam ağacı yerine, Gökbuket Köyü'ne 5 bin ağaç dikileceğini ile ilgili sorusu üzerine konuşan Çevre ve Tüketici Koruma Derneği Başkanı Sadun Bölükbaşı, Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi bahçesindeki 150 çam ağacının bir kısmının, ek bina yapılacağı gerekçesiyle kesileceği ve o ağaçlar yerine, başka bir bölgede 5 bin ağaç dikilecek olmasına karşı çıktıklarını savundu. O Ağaçlara kent içerisinde ihtiyaç olduğunu dile getiren Bölükbaşı, “Bu, bizim tamamen karşı çıktığımız bir şey çünkü bizim o ağaçlara, Adana'da, şehrin içinde ihtiyacımız var. Bu bizim tamamen karşı çıktığımız bir şey, çünkü bizim o ağaçlara Adana'da, şehrin içinde ihtiyacımız var. Deprem olduğunda toplanma alanına, Adana'nın içinde ihtiyacımız var. Yani biz x yerdeki ağaçlık alana mı koşacağız, hayır. Dolayısıyla Adana'nın içerisinde gerçek yeşil alan, gerçek ağaç olan, çam çınar gibi alanlara ihtiyacımız var. O nedenle bu söylemler tamamen yanlış. Tekrar soruyoruz. Neden elinizde arsa özelliği olan bir kamu arsası, hemen bitişik parselde dururken bunu kullanmıyorsunuz. Neden bir firmaya veriyorsunuz, hastane yapılacak yere ihtiyacımız var dediğinizde, neden ağaçları kesmek istiyorsunuz? Esas kritik nokta budur. İnandırıcı olamamalarının sebebi budur. Bizi burada ikna edemiyorlar, onun için halk burada ve hakkını arıyor. Halk diyor ki, elindeki gerçek kamu arazisine bir hastane ek binası yap ama ağaçlarıma dokunma. Çünkü o ağaçlara benim ihtiyacım var. Esas sorun ve problem budur” diye konuştu.


Sağlık Emekçileri Sendikası Başkanı Tekin Müjde’de bu alan için ruhsat alınmadan ağaçların kesilmek istendiğini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.