TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu’na sevgi seli

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Adana’da büyük bir coşku ile karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2014 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2014 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kılıçdaroğlu’na sevgi seli

 

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- 30 Mart yerel seçimlerinde göreve seçilen belediye başkanlarını ziyaret etmek ve CHP ve MHP’nin ortak Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istemek üzere Adana’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’da büyük bir ilgi ile karşılaştı.

 

Adana programı kapsamında ilk olarak Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret eden ve belediye hizmet binası önünde bekleyen Seyhanlıya hitap eden Kılıçdaroğlu daha sonra MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

 

KILIÇDAROĞLU’NA BOZKURT HEYKELİ HEDİYE ETTİ

Kılıçdaroğlu’nun, Sözlü’yü ziyareti sırasında ilk olarak gazetecilerin görüntü almasına izin verilirken ardından görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlık  makamında yaklaşık 10 dakika basına kapalı olarak devam eden görüşmenin ardından basın mensupları tekrar makam odasına alındı. Burada Başkan Sözlü, Kılıçdaroğlu’na üzerinde Adana’nın fotoğrafı bulunan bir plaket, biblo, el dokuması kilim ve bozkurt heykeli hediye etti.

 

Ziyaretin sonunda ise, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kendisine eşlik eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Adana Milletvekili ve CHP Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğluoğlu, CHP Adana Milletvekilleri Ali Demirçalı, Turgat Develi, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ve başkan yardımcıları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

ATATÜRK PARKI TRAFİĞE KAPANDI

Ziyaret sırasında Adana Büyükşehir Belediyesi önünde geniş güvenlik önlemi alınırken, vatandaşlar belediye önünde büyük kalabalık oluşturdu. Öte yandan ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu’nun kullandığı CHP seçim otobüsünün arkasında oluşan konvoy nedeniyle Atatürk Caddesi trafiğe kapandı.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN İSMET İNÖNÜ PARKI’NA YÜRÜDÜ

Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından Başkan Sözlü ile birlikte İsmet İnönü Parkı’nda Adana Kadın Platformu tarafından yapılan basın açıklamasını katıldı. Milletvekilleri ve Başkan Sözlü ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nden yürümeye başlayan Kılıçdaroğlu, bir taraftan halkı selamlarken bir taraftan da 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi.

 

‘KADIN PLATFORMU’NUN BASIN TOPLANTISINA KATILDI

Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü Parkı’nda Adana Kadın Platformu tarafından “Her yerde kadın cinayeti! Meclis olağanüstü toplansın!” kampanyası kapsamında yapılan basın açıklamasına katıldı. Burada platform üyesi kadınlar tarafından büyük ilgi gören Kılıçdaroğlu, kadınların sorunlarını dinledi. Kadın cinayetlerine tepki gösteren platform üyeleri, burada Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kadın cinayetlerinin sona ermesi yardım istediler. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, yaklaşan 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çekti. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması durumunda bir çok sorun ve olumsuzluğun ortadan kalkacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu’na destek istedi.

 

SEÇİM OTOBÜSÜ İLE HALKI SELAMLADI

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra İsmet İnönü Parkı’na gelen CHP seçim otobüsüne binerek Çukurova Belediyesi’ni ziyaret etmek üzere yola çıktı. Kılıçdaroğlu, güzergahı boyunca yol kenarında kendisini bekleyen Adanalıları selamladı.

 

ÇUKUROVA’DA COŞKULU KARŞILAMA

Ziyareti kapsamında CHP’li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i de ziyaret eden Kemel Kılıçdaroğlu, Çukurova Belediyesi önünde kendisini bekleyen kalabalık tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Özellikle gençlerden büyük destek gören Kılıçdaroğlu, atılan sloganlar eşliğinde 2013 yılı Eylül ayında açılışını yaptığı Çukurova Belediyesi binasına girdi.

 

MAKAM KOLTUĞUNA BAŞKAN ÇETİN OTURDU

Kemal Kılıçdaroğu’nu başkanlık makamında Soner Çetin’in Ayşe Çetin ve kızı çiçekle karşıladı. Başkan Çetin ayrıca ailesi ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Kılıçdaroğlu ziyaretleri sırasında başkanlık makamını değil, konuk koltuklarını tercih etmesi gözlerden kaçmadı. Partililerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Kemal Kılıçdaroğlu, Çukurova Belediye Başkanı Çetin’e görevinde başarılar diledi.

 

Başkan Çetin, ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu’na özel işlemeli sürahi hediye etti.

 

KILIÇDAROĞLU, İFTARINI ÇUKUROVALILARLA BİRLİKTE YAPTI

İftar saatinin yaklaşması ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu, Çukurova Belediyesi tarafından, Adana Koop’ta düzenlenen ve yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı iftar programına katıldı. Burada Çukurovalıların tarafından büyük bir ilgi ile karşılaşan Kılıçdaroğlu zor anlar yaşadı. Kılıçdaroğlu’nun korumaları yaşanabilecek izdihamı önlemek için zorlanırken, özel güvenlik görevlileri de seferber edildi.

 

Kılıçdaroğlu, akşam ezanının okunması ile birlikte yapılan dualar sonrası Çukurova halkı ile birlikte iftarını yaptı.

 

KILIÇDAROĞLU, İFTAR PROGRAMI SONRASI ADANA’DAN AYRILDI

Kemal Kılıçdaroğlu, iftar programından sonra Adana’dan ayrılırken, uçakla başkent Ankara’ya döndü. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise, konuklarını Ankara’ya uğurladıktan sonra Ramazan etkinlikleri kapsamında sanatçı Onur Akın’ın 5 bini aşkın kişiye verdiği konseri izledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun çok istediği halde konseri izlemeden Ankara’ya döndüğünü belirten Çetin, Gazze’de yaşanan olaylardan dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

 

“O PARKIN ADI GEZİ PARKI OLACAK”

Başkan Çetin yaptığı konuşmada, “Bir yandan Gazze’deki zulüm yüzünden hepimizin içi yanıyor. Diğer yandan Türkiye’de 10 Ağustos’ta yapılacak kader seçimine hazırlanıyoruz.  Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’nun gelemediği için söylememi istediği bir şey var. Hepimiz 10 Ağustos’ta Ekmelettin İhsanoğlu için yazlıklardan ve yaylalardan gelip oy kullanacağız.” uyarısını yaptı. Çetin, Adanalı sanatçı Haluk Levent’in adını vermeyi düşündükleri bir koruluk için de “Haluk Levent ‘Adımı verdirecek bir şey yapmadım.” dedi. Biz de o koruluğa koca bir park yapıp adını da Gezi Parkı koyacağız.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.