TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbeciler koalisyon yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olarak ilk kez geldiği Adana’da, CHP-MHP ve 9 partinin ortak Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu’na yüklendi

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2014 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2014 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Darbeciler koalisyon yaptı

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Adana’ya gelerek halka hitap etti. Sıcak havaya rağmen İstasyon Meydan’ına akın eden vatandaşlar, miting alanını doldurarak Eardoğan’ı büyük bir coşku ile karşıladı.

 

 

Sıcak hava nedeniyle AK Parti Adana İl Başkanlığı tarafından halka ücretsiz olarak şapka ve su dağıtırken, insanlar 7 kamyon üzerinde getirilen dev vantilatörler ile serinlemeye çalıştı.

 

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Söz konusu pankartlardan birinin üzerinde; “Ekmeğe Karnımız tok, Bize Dünya lideri lazım” ifadesi yer alırken, bir diğerinin üzerinde de; “Adanalıyık, Allah’ın adamıyık, Uzun Adam’a gönülden bağlıyık” yazısı dikkat çekti. ‘Türkiye’nin Gücüne Güç Kat’ ve ‘Sen Nereye Biz Oraya’ ifadesinin yer aldığı pankartlar da öne çıktı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılar sonrasında ‘3 günlük’ yas ilan edildiği için miting alanındaki bayraklar da yarıya indirildi.

 

BAŞKAN YENİ: “10 AĞUSTOS’TA DEVRİMİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Mitingin açılış konuşmasını yana AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Türkiye’deki vesayet rejiminin AK Parti iktidarı ile kaldırıldığını söyledi. Başkan Yeni, “Bu devrimi 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile tamamlayacağız ve Başbakanımızı Türkiye için yaptıkları için taçlandıracağız. Sayın Başbakanımız sadece Türkiye’nin değil yer yüzündeki tüm mazlumların Başbakanı’dır, 10 Ağustos’ta da sizlerin oyları ile Cumhurbaşkanı olacak.” dedi.

 

BAKAN ÇELİK: “3 DEĞİL, 2 CUMHURBAŞKANI ADAYI VAR”

Fikret Yeni’den sonra Adanalı hemşehrilerine hitap eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise 10 Ağustos’ta Türkiye’de ilk kez halkın kendi Cumhurbaşkanını kendisinin seçeceğini söyledi. 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi için resmi olarak 3 başvurunun olduğun ancak seçimlerde 2 adayın yarışacağını belirten Bakan Çelik, “Adaylardan bir tanesi, milletin bu ülkenin sahibi olduğunu söyleyen, bu ülkeye sadece ve sadece milletin yönetmesi gerektiğini söyleyen ‘Milletin Adamı’ seçime giriyor. Bir tarafta ise bu ülkeyi yine eski Türkiye’ye döndürmek isteyen, Türkiye’yi darbelere, yolsuzluklara, paralel örgütlere teslim etmek isteyen, statükonun adayları seçime giriyor. Dolayısıyla bu seçim, milletin adayı ile statükonun adayı arasındaki bir seçimdir.” diye konuştu.

 

“ALLAHI’NA GURBAN ADANALI”

Adana Valisi Mustafa Büyük’ü ziyaret ettikten sonra miting alanına gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise kendisini güneşin altında saatlerce bekleyen kalabalığı “Allahı’na gurban Adanalı” diye selamladı. Başbakan Erdoğan’ın miting alanına gelmesi ile birlikteyse, alandaki coşku doruklara yükseldi.

 

TÜM İSLAM ALEMİNİN KADİR GECESİ’Nİ KUTLADI

Erdoğan, konuşmasına, Filistin, Suriye'de, Irak, Libya, Mısır, Myanmar, Patani'de ve yeryüzündeki tüm mazlumlara dua ederek başladı. Başbakan Erdoğan, tüm mazlumların göğüslerini genişletmesini, Kadir Gecesi'nin kutlu olmasını ve bu gecede edilecek duaların kabul olmasını diledi.

 

ERDOĞAN: “13 YIL ÖNCE AK PARTİ’Yİ KURDUK”

Yaklaşık 13 yıl önce 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti’yi kurduklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, parti olarak çok hızlı bir şekilde örgütlenerek 15 ay sonra girdikleri 3 Kasım 2002 seçimlerinden birinci parti olarak çıktıklarını kaydetti. Başbakan Erdoğan, “15 ayda, 12 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olarak ülkeme, milletime, bayrağıma tüm şehirlerimize 77 milyona hizmet üretmenin mücadelesi içinde olduk. 12 yıl boyunca durmadan, dinlemeden, gevşemeden, milletimiz ve ülkemiz için çalıştık. Türkiye'yi yokluktan aldık, hamdolsun refaha kavuşturduk. Türkiye'yi karanlıktan aldık aydınlığa kavuşturduk. Ülkemizi istikrarsızlıktan, kaostan, adeta uçurumun kenarından aldık hamdolsun dünyanın en istikrarlı, en güçlü ülkelerinden biri konumuna yükselttik.” dedi.

 

“MİLLİ GELİRİ, 826 MİLYAR DOLARA YÜKSELTTİK”

Ayrıca, Türkiye'nin milli gelirinin, göreve geldikleri dönemde 237 milyar dolar olduğunu, bu miktarın şimdi 826 milyar dolara ulaştığını anlatan Erdoğan, “Ah benim Adanalı kardeşlerim. Bakınız, biz göreve geldik, Türkiye'nin gayrisafi borçlanma noktasında net neydi? Borçlanması gayrisafi milli gelire oranla, yüzde 73. Şimdi ne oldu yüzde 35. Bak nereden nereye. 100 liranın 73 lirası borçtu. Şimdi 100 liranın 35 lirası borç. Daha güçlüyüz. Bitmedi. Enflasyon yüzde 30'du, hamdolsun şimdi tek haneli rakama düştü.” diye konuştu.

 

“BİZ KİMSEYE ÜLKEMİZİ SÖMÜRTMEDİK”

AK Parti iktidarından önce Türkiye’nin IMF’den borç aldığını ancak şimdi IMF’ye borç verir duruma geldiğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, “Gittiler borç aldılar. Kim MHP, kim CHP'nin yavrusu DSP ve 23, 5 milyar dolar borçla bize devrettiler. Geçen yılın 14 Mayıs'ında biliyorsunuz, IMF'ye olan borcumuzu sıfırladık. Borcumuz yok. Şimdi IMF bizden borç istiyor. Kendisine 5 milyar dolar borç verebiliriz, dedik. Böyle güçlü ekonomi, istikrarlı ekonomi. Yine geçen yıl Gezi olayları, şunlar bunlar vesaire, bütün bunlara rağmen 135 milyar dolar Merkez Bankasının rezervi vardı, 123 milyar dolara düştü. Fakat biz görevi devraldığımızda Merkez Bankasının rezervi neydi biliyor musunuz? O zaman MHP vardı, o zaman yavru CHP vardı. 27,5 milyar dolardı. 27,5 milyar dolardan aldık şu anda yine 135 milyar doları aştık. Kardeşlerim, biz ülkemizi sömürtmedik. Yolsuzluklar içinde yürüyenler belliydi. Yavru CHP, Bahçeli ve şu anda olmayan malum bir parti.” dedi.

 

“BUNLAR GEÇMİŞTE TÜM BANKALARI ÇÖKERTTİLER”

Muhalefet partilerinin laf üretmekten başka bir şey yapmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Ziraat Bankası çöktü. Halk Bankası çöktü, Vakıfbank çöktü ama şimdi bizimle ayağa kalktılar. Bunlar Ziraat ve Halkbank'ı birleştirdiler. Ama biz şimdi her birini ayırdık ve şimdi güçlü şekilde yürüyorlar. Kardeşlerim Başbakan olarak 12 yıllık hizmetin ardından şimdi eğer siz tercih ederseniz, eğer sizler yetki verirseniz Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak hizmetinizde olacak, hizmetkarınız olacağım. Diğer iki tane aday var, kardeşlerim bunların bu ülkede bir tane taşı var mı, bunlar hizmet nedir bilir mi?” diye sordu.

 

“KARDEŞLİĞİMİZİ DAHA DA PEKİŞTİRECEĞİZ”

10 Ağustos’tan itibaren Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı makamında daha bağımsız, daha demokratik ülke olması için mücadele edeceğini belirten Başbakan Erdoğan, “Ekonomiyi daha da büyütmek için çok çalışacağız. Hedefimiz neydi, 2023 için? Dünyanın ilk 10 ülkesi içerisine girmek. Demokrasinin standartlarını çok daha yükseğe taşıyacağız. Toplumsal barışımızın kardeşliğimizi daha pekiştireceğiz. Birbirimizi makam, mevki, ırk, para pul bundan dolayı sevmeyeceğiz. Ben Türk'ü Türk olduğu için sevmiyorum, Kürt'ü Kürt olduğu için sevmiyorum, Laz'ı Laz, Arap'ı Arap olduğu için sevmiyorum, Roman'ı Roman olduğu için sevmiyorum. Beni Yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum. Bizim farkımız bu. Biz bu ülkede siyasal kimliklerin peşinde koşmadık. Birisi siyasi Kürtçülük yaptı, birisi siyasi Türkçülük yaptı birisi de çıktı dedi ki 'ben kumsalların partisiyim.' Hamdolsun biz 77 milyonun partisi olduk. 77 milyon, ayrım yapmadık, Güneydoğu'da, Doğu'da birinci parti AK Parti. Diğer yerlerde yine birinci parti AK Parti. Niye biz millet ayırt etmeden kucakladık. Milletimiz de bizi kucakladık. Aynı kararlıkla bu yolculuğumuza devam ediyoruz.” dedi.

 

“YA ESKİ TÜRKİYE, YA YENİ TÜRKİYE İÇİN OY VERECEKSİNİZ”

Konuşmasında Türkiye'nin yakalamış olduğu büyüme ivmesini güçlendirdiklerini vurgulayan Erdoğan, “İnşallah gelecek Türkiye'nin olacak, bundan hiç endişeniz olmasın. 10 Ağustos'ta tarihi bir karar vereceksiniz. 10 Ağustos'ta sandık başına gideceksiniz, ihmal yok tamam. Aman aman... Bu demokratik hakkınızı muhakkak kullanın ve ne diyeceksiniz. İki seçeneğiniz var:  ya eski Türkiye ya yeni Türkiye..." şeklinde konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, “Şunu unutmayın, eski Türkiye'de yolsuzluk vardır, eski Türkiye'de yasaklar vardı, eski Türkiye'de vesayet vardı, çeteler vardı, mafyalar vardı, kaos vardı, krizler vardı ama 12 yıllık mücadeleyle bunların tamamını Türkiye'nin gündeminden çıkardık. 12 yıl boyunca dik durduk, omurgalı durduk. Eski Türkiye'nin izlerini ortadan kaldırdık. Yeni Türkiye'de artık refah var, kardeşlik var, yeni Türkiye'de aydınlık var, gelecek var, yeni Türkiye'de barış var, dayanışma var. Şuraya dikkatinizi çekiyorum:  eski Türkiye'yi özleyenler, eski Türkiye'yi isteyenler şu anda bizim karşımızda koalisyon oluşturdular. Kim var bu koalisyonda, CHP var, MHP var, bir de bu koalisyonda oylarının tamamı bir puana ulaşmayan irili ufaklı statüko partiler var. Burada kim var? Sosyalist İşçi Partisi var, kim var Devrimci Halk Partisi var, bir de bu koalisyonda vatanına ihanet eden Pensilvanya örgütü var. Millet bu koalisyonun ne olduğunu, neye hizmet ettiğini çok iyi biliyor. Bunlar hiçbir zaman milletin yanında olmadılar.” dedi.

 

MİTİNG SIRASINDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Başbakan Erdoğan’ın katıldığı mitingde havadan ve karadan geniş güvenlik önlemi alınırken, mitinge katılanların tek tek üst araması yapıldıktan sonra alana alındı.

 

MİTİNGTE 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada miting alanında Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında “Hırsız var” diye bağıran bir kişi emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı. Miting alanından çıkartılan şahıs sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.