TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Optimum'da Ramazan dolu dolu geçti

Onbir ayın sultanı Ramazan’da Adanalıların akınına uğrayan Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi, birbirinden renkli organizasyonlar ile ziyaretçilerini ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2014 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2014 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Optimum'da Ramazan dolu dolu geçti




  ADANA (İHA) - Bol alternatifli lezzetlerle AVM ziyaretçilerinin iftar sofraları şenlenirken, aynı zamanda çeşitli etkinliklerle unutulmaz Ramazan anıları yaşandı.
  Ziyaretçiler, Ramazan boyunca, Ortadoğu’nun en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Sabancı Merkez Cami, yemyeşil Merkez Park, şehri ikiye ayıran Seyhan Nehri ve kent manzarasıyla iftarlarını açtı. İftar öncesi ve sonrasındaki etkinlikler de izleyenler adeta zaman tünelinde yolculuğa çıktı.
  Adana Optimum Outlet, kent protokolü ve basın mensuplarının yanı sıra iş ortaklarını her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde buluşturdu. Türk ve İslam tarihinin yapı taşlarından biri olan ve k‚inatın oluşumunu, insanın dirilişini, Allah sevgisi simgeleyen Sema gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Duyguların, eylemlerin sadece vücut hareketleri ve yüz mimikleriyle anlatıldığı pandomim gösterisi ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Profesyonel pandomim sanatçıları tarafından gerçekleştirilen gösteri, Ramazan eğlencelerine farklı bir renk kattı.
  Yüzyıllardır kültürümüzün önemli bir öğesi olan Hacivat ve Karagöz oyunu, hem küçükleri hem büyükleri eğlendirdi. Türk gölge oyununun sevilen kahramanları Hacivat ve Karagöz izleyicilerden büyük alkış aldı. Usta müzisyen Macit Tümay ile Akordiyon Dinletisi, AVM ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşattı.
  AVM'nin giriş katında oluşturulan platformda, Osmanlı dönemine ait hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen ziyaretçilere hizmet verdi. Geleneksel Osmanlı kıyafetlerinden herhangi birini seçerek giyen ziyaretçiler, bazen tek bazen de aileleri ile birlikte anı fotoğrafı çektirme fırsatı buldular. Yüzyıllardır kültürümüzün önemli bir yeri olan Aşuk ile Maşuk, hem küçükleri hem büyükleri danslarıyla eğlendirdiler.
  Yemek katı terasında sahnelenen orta oyunu, ziyaretçileri adeta zaman tünelinde yolculuğa çıkardı.’ Ters Evlenme’ ve ‘Kanlı Nigar’ adlı orta oyunlara yoğun ilgi gösteren ziyaretçiler, birbirinde komik ve farklı karakterler arasında geçen konuşmaları kahkahalarla izlediler.
  Kent manzarasıyla görsel şölen sunan terasta oluşturulan platformda fasıl ekibi günün sevilen şarkılarının yanı sıra nostaljik şarkılarla da dinleyenleri yıllar öncesine götürdü. Yemek katı terasında sahne alan kantocular da eğlenceyi doruk noktaya taşıdı.‘Ben kalender meşrebim' ve ‘Evlilik düeti’ adlı unutulmaz kanto şarkıları ile danslarını birleştiren animasyon ekibi, ziyaretçilere coşku dolu Ramazan akşamları yaşattı.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.