TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaisalı biberi marka olacak

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, köylülerin ürünlerini doğrudan pazarlayabilmesi için Üretici Pazarı kurulacağını müjdeledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2014 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2014 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karaisalı biberi  marka olacak

p { margin-bottom: 0.08in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); widows: 2; orphans: 2; }p.western { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: "SimSun","宋体"; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }

ADANA(İLKHABER) -  Üreticilerden pazar yeri için hiçbir masraf alınmayacağının altını çizen Çetin, “Üreticileri tek çatı altında toplayacağız. İlk hedefimiz Karaisalı Biberi’ni markalaştırmak.” dedi.

HERHANGİ BİR PARA ÖDENMEYECEK

Çukurova Kent Konseyi’nin de katkılarıyla bir süredir üzerinde çalışılan ve seçim öncesi vaatler arasında yer alan “Üretici Pazarı” konusu bayram öncesi resmileşti. Çukurova’da bir üretici pazarı kurulması için bir süredir hazırlık yaptıklarını belirten Başkan Soner Çetin, “Üreticilerden, çiftçilerden kesinlikle herhangi bir masraf alınmaksızın pazar yeri tahsis edilecek. Bu, işin bir yanı. Üreticileri tek çatı altında toplamak ve ileride kooperatifleşmeye sevk etmek amacıyla adım attık” diye bilgi verdi.

KARAİSALI BİBERİ MARKALAŞTIRILACAK

İlçenin batısında kurulacak Çukurova Üretici Pazarı’nın “Ürünleri aracısız satma olanağı vereceğini” belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediye meclisinden de geçmiş olan projeyle ilgili olarak “Dünyanın en güzel salçalık biberi Karaisalı’da yetişiyor ama tescili yapılmamış. Üretici şaşkın, malı nerede pazarlayacağını bilemiyor. Biz bu pazarı kurarak önemli bir açığı kapatmış olacağız. Üreticileri tek yumruk yapıp kooperatifleştireceğiz, pazara bölge insanları mal getirecek” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.