TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müslüman coğrafyası kan gölü

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Irak, Suriye ve Filistin’de oluk oluk Müslüman kanının aktığını belirterek böyle bir zamanda bayram yapmanın içlerine sinmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2014 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2014 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Müslüman coğrafyası kan gölü

ADANA (İLKHABER)- 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaklaşık 50 gündür ‘Torba Yasa’yı görüştüklerini belirten Yılmaz, “Mübarek ramazan ayı içerisinde Müslüman'ın oluk oluk kanının aktığı, insanlığın bir trajediyle karşılaştığı bir ortamda torba yasayı görüşüyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı’na yüklenen Seyfettin Yılmaz, “Dışişleri Bakanı TBMM dışında Suriye'yi anlatıyor, İsrail'i anlatıyor, Filistin'e yapılan zulmü anlatıyor. Allah rızası için ben soruyorum: 4 aydır bu Dışişleri Bakanı nerede? Yani, orada oluk oluk Müslüman'ın kanı akarken, bir insanlık dramı yaşanırken, bir devlet terörü yaşanırken, bebekler katledilirken, kadınlar katledilirken, yüzlerce Müslüman kardeşimiz orada katledilirken, Dışişleri Bakanı, Başbakan meydanlarda hamasi nutuklar atacak ama Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu konuları görüşmeyeceğiz. Böyle bir şey olabilir mi? Ve çıkacak Dışişleri Komisyonu Başkanı "Bunlar burada konuşulacak konular değildir." diyecek. Siz bu milletvekilleriyle dalga mı geçiyorsunuz? Bu milletvekilleri sizin emir eriniz mi?” diye sordu.

 

MHP’li Yılmaz konuşmasının devamında ise, “Müslüman kardeşlerimiz yaşadıkları yerlerde  yiyecek ekmek bulamıyorlar. Filistin'de kamyonların arkasında o çocuklar nereye gittiklerini bilmeden mahzun mahzun bakarken, Dışişleri Bakanı olarak altın çanaklarda AK Gençlik'le iftar yemeği verdin ama Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bilgi vermedin. Türk milletinden neyi gizliyorsunuz? Müslüman kanı oluk oluk akarken dünya lideri olarak lanse edilen Sayın Başbakan çıkıyor, “Kınıyorum” diyor. Ben de kınıyorum, milyon defa kınıyorum. Vatandaşta kınıyor. Sayın Başbakanın  yapacağı sadece bu mu? Tekrar soruyorum, : IŞİD'e giden, Adana'da yakalanan TIR’larda silahlar vardı. Eğer onlar "Suriye'deki muhalefete götüreceğim" diye IŞİD'e gitmişse, onunla Müslüman Türkmen'in kanı dökülmüşse bunun hesabını  Allah katında kim verecek?” dedi.

 

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, ayrıca Müslümanların kan ağladığı bir zamanda idrak edilen Ramazan bayramını buruk bir şekilde kutladığını da sözlerine ekledi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.