TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayrama çadırda girdiler

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Tarkiye'ye gelen sığınmacılar, Ramazan Bayramı'na Adana'da yol kenarlarında kurdukları çadırlarında girdi

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2014 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2014 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bayrama çadırda girdiler



   ADANA (İHA) - Suriye'de süren iç savaştan kaçan sığınmacılar Ramazan Bayramı'na Adana'da kaldırım kenarında kurdukları çadırlarda girdi. 
  Suriye'de 3.5 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle halk perişan oldu. Yaklaşık 1 milyon 150 bin kişi Türkiye'ye göç etmek zorunda kalırken bu rakamdan daha fazlası da çevre ülkelere göç etmek zorunda kaldı.
  Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacıların bir bölümü de Adana'da hayata tutunmaya çalışıyor. Bazı Suriyeliler Adana'da ev kiralayarak yaşamını devam ettirse de maddi durumu iyi olmayan Suriyeliler kaldırım kenarına kurdukları çadırda hayat mücadelesi veriyor. Suriyeli sığınmacılar Ramazan Bayramı'na da bu çadırlarda girerek birbiriyle bayramlaştı. Çadırda kalan henüz 3 yaşındaki Rabia Ahmet'in evi de Esad'ın bombalarından nasibini aldığı için Ramazan ayından önce aile Suriye'nin Halep şehrinden kaçarak Adana'ya sığınmak zorunda kalmış. Atılan bombalardan küçük kızın işaret parmağı da yaralanmış.
  Rabia Ahmet'in annesi Selma Ahmet, Esad'ın şehirlerini her gün bombaladığını bu nedenle Türkiye'ye kaçtıklarını belirterek, Adana'da da çadırda yaşam sürdükleri için çok perişan olduklarını söyledi. Ahmet, "Buranın tek farkı üzerimize bomba atılmıyor. Halep'te bombadan duramıyorduk, Bayramı bu çadırda geçireceğiz" dedi.
  Suriye'den kaçıp Adana'ya gelen başka aileler de Esad'ın sürekli bomba yardırdığını bu nedenle ülkelerinden kaçıp Türkiye'ye sığındıklarını, bombalardan kaçtıklarını bayramı hüzünlü geçirdiklerini dile getirdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.