TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana bomboş kaldı

Adana, Ramazan Bayramı’nın ilk 2 günü terk edilmiş kente döndü.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2014 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2014 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana bomboş kaldı

 

 

 

5 günlük bayram tatili nedeni nedeniyle Adanalıların deniz ve yaylalara gitmesi nedeniyle Adana’nın en işlek caddelerinde bile adeta in-cin top oynadı.

 

Kenan Evren Bulvarı, Baraj Yolu, Atatürk Caddesi ve Çakmak Caddesi gibi kentin en işlek caddelerinde bile bir çok esnaf işyerini dahi açmazken, 2,5 milyonluk kente adeta ‘hayalet kente’ dönüştü. Adanalı 5 günlük bayram tatilini Adana dışındaki yayla ve denizde geçirmeyi tercih ederken, objektiflere işte bu kareler yansıdı...

 

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- Türkiye’nin en sıcak kentlerinden biri olan Adana’da, bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak isteyenler 5 günlük bayram tatilini deniz ve yaylalarda geçirmek isteyince, 2,5 milyon insanın yaşadığı kent “hayalet şehre” dönüştü.

 

Bayramın 1. ve 2. günü kentin en işlek caddelerinde esnaf işyerini dahi açmazken, cadde ve bulvarlar boş kaldı.

 

EN İŞLEK CADDELERDE İN-CİN TOP OYNADI

Kenan Evren Bulvarı, İller Bankası Kavşağı, Baraj Yolu, Cemalpaşa, Gazipaşa, Atatürk Caddesi, Çakmak Caddesi ve İsmet İnönü Caddesi gibi normal günlerde tıklım tıklım olan şehrin en işlek caddelerinde deyim yerindeyse bayramın ilk 2 günü in cin top oynadı. Ana cadde üzerinde sadece boş geçen toplu taşıma araçları görülürken, bir kaç kişinin de yolda yaya olarak ilerlediği objektiflere yansıdı.

 

MEZARLIK ZİYARETİNİ YAPANLAR ŞEHİR DIŞINA ÇIKTI

Arife günü yada bayram sabahı mezarlık ziyaretini yapanlar, 5 günlük bayram tatili için deniz yada yaylada olan eş, dost ve akrabalarını ziyarete giderken, koskocaman şehirde zorunlu çalışanlar ile ekonomik durumu iyi olmayanlar kaldı. Yayla ve denizde bulunan eş, dost ve akrabaları ile bayramlaşan Adanalılar, böylece bayram tatillerini serin yerlerde geçirme fırsatı buldu. Cumartesi günü başlayan bayram tatili bugün sona ererken, sıcaktan kaçan Adanalıların yeniden kente dönmeye başlaması bekleniyor.

 

SICAK HAVA BUNALTIYOR

Ramazan ayının bu yılda sıcaklara denk gelmesi ve hava sıcaklığının 40 dereceyi geçmesi, nemin ise yüzde 95’lerin üzerinde olması nedeniyle Adanalı 11 ayın Sultanı Ramazan ayında oruç tutmak için serin yer arayışına girmişti. Ramazan ayının sonunda ise 5 günlük bayram tatili fırsatını iyi değerlendirmek isteyen vatandaşlar, “Adana’da diğer iller gibi biraz serin olsaydı belki bizde tatilimizi evimizde geçirirdik. Ancak Adana’da sıcaklar bunaltıyor, adeta nefes aldırmıyor. O nedenle 1 günlük tatil olsa dahi Adana dışına çıkıp nefes almakta yarar görüyoruz.” dedi.

Bu arada zorunlu olarak kentte bulunanlar ise aşırı sıcaklar nedeniyle evden çıkamadı. Evlerinde klima ile serinlemeye çalışan vatandaşlar, mecbur kalmadıkça kapı önüne dahi çıkmadı.

 

Adanalıların çoğu Akçatekir, Bürücek, Kamışlı, Kızıldağ, Horzums gibi yüksek kesimlerdeki yaylalara ya da Karataş, Yumurtalık, Mersin ve İskenderun’un sahil bölgelerinde bayram tatilini geçirirken, Adana adete terk edilmiş bir kent görünümüne büründü.

 

ADANA’DA HAVA SICAKLIĞI GİDEREK ARTIYOR

Bu arada Adana’da bayramla birlikte hava sıcaklığı da artmaya başladı. Adana’da Ramazan ayının son haftasında yer yer etkili olan yağışlar Adana’da hava sıcaklığının düşmesine neden olurken, kentte sıcaklık giderek artıyor. Adana’da hava az bulutlu ve açık olmasına rağmen havadaki nem oranını yükselmesi ile birlikte özellikle öğe saatlerinde sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkıyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu son tahminlere göre Adana’da Cumartesi günü havanını çok bulutlu ve yüksek kesimlerde yer yer yağışın etkili olması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.