TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Salçalık biber satışları başladı

Meşhur Karaisalı salçalık biberi satışları başladı. Satışların Ekim ayının sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2014 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2014 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Salçalık biber satışları başladı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana’da sezonun ilk salçalık biberi görücüye çıktı. Piyasaya çıkan ilk Karaisalı ürünün kilosu Bin 100 Lira’dan satışa başladı.

Önceki gün piyasaya çıkan salçalık biberler ilk günden itibaren rağbet gördü. Müşterilerin talep gösterdiği biberleri satan satıcılar, satışlardan oldukça memnun. 1. kalite diye tabir edilen Karaisalı biberinin fiyatının ilerleyen günlerde artacağı ileri sürülüyor. Kanal üzerinde kurulan biber satış alanında bulunan satıcılardan Adil Şanlı sezonun ilk ürünü olan biberlerin satışının başladığını söyledi. Kendisinin Karaisalı biberi satışı yaptığını anlatan Şanlı, “Şuan 2 tür biber satışı yapılıyor. Biri bizim sattığımız Karaisalı biberi, diğeri ise Kabya diye tabir edilen biber. Karaisalı biberinin kilosu pahalıdır ama iyi bir üründür. Biberlerimiz Karaisalı’dan geliyor. Türkiye’nin en meşhur salçalık biber alanıdır Karaisalı. Yemeğe az bir ölçek atarsınız, tadını rengini tamamen değiştirir. Kendini her türlü belli eder salçası.” dedi.

FİYAT YÜKSELEBİLİR

Şanlı, biberin fiyatının ilerleyen günlerde yükselebileceğini işaret etti. Biber üretiminin kuraklık nedeni ile bu yıl düştüğünü anlatan Şanlı, “Biberlerimizin kalitesi yüksek şuan. Talep şimdiden yüksek. Tüm Adanalıları 1. kalite ürünlerimizi gelip almalarını salçalarını çıkartmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

DAMLAMA SİSTEMİ KULLANILDI

Kuraklık nedeni ile biberleri damlama sulama sistemi ile yetiştirdiğini dile getiren Üreticilerden Abdullah Tabak ise, “Şuan birinci eli topluyoruz. Bu yıl biraz kuraklık oldu ama yinede ürünlerimiz çok güzel. Damlama sulama sistemiyle yetiştirdik ürünlerimizi. Bunun emeği çok zor, küçük çocuğa bakar gibi yetiştiriyoruz onları. Bunun ilacı var, sulaması var, toplaması var. Tarlada işçiler toplar emeği gerçekten çok zor. Yetiştiriyoruz ürünlerimizi ama bize bir şey kalmıyor. Mazot, ilaç ve benzeri para harcıyoruz. 1 ton satıyorsak bize kalan 200 Lira anca. Durumumuz içler acısı gerçekten” şeklinde konuştu.

SALÇASI GÜZEL

Sezonun ilk ürününü almaya gelen müşterilerden Hüseyin Abo’da Karaisalı biberlerini salçalık biber olarak tercih ettiklerini dile getirdi. Abo, sözlerini şöyle sürdürdü, “ Biberlerimiz çıktı, bizde görmeye geldik. Kısmetse alacağız. Vatana millete hayırlı olur inşallah. İlk ürünlerimiz bereketli olur. Karaisalı biberini tercih etme sebebimiz çok çıkıyor salçası, hem de tadı güzel bir yıl boyunca hiç sıkıntımız olmuyor. Güzel bir salça yiyiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Biber satışlarının Ekim ayının sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.